Natuurlijke kleuren, Remy Meijers, Woonkamer, living, Minimalistisch interieur, Design armaturen, Design verlichting, Wit interieur

Luxe villa met natuurlijke kleuren | Remy Meijers

Wie het werk van interieurarchitect en productontwerper Remy Meijers kent, weet dat hij in zijn ontwerpen vaak kiest voor natuurlijke kleuren, rust en heldere lijnen. Hij creëert overzicht, zodat ruimten kloppen en met materialen en stoffen uitgepakt kan worden. Het gaat steeds om het vinden van de essentie van een ruimte. Van daaruit worden de lijnen op papier gezet en wordt alles wat overbodig is weggehaald. Remy Meijers maakt ontwerpen voor woonhuizen, hotels, bedrijven en expositieruimten en toont met de Remy Meijers Collectie zijn visie op de kracht van meubelen en accessoires. De projecten die Remy Meijers in het buitenland oppakt, boren een nieuwe laag inspiratie aan en prikkelen zijn creativiteit. De oceaan is een fantastische inspiratiebron voor hem. Die is overzichtelijk, ruimtelijk en altijd weer anders.

Duurzame materialen zijn beeldbepalend

Het is alsof de tijd heeft stilgestaan in dit gedeelte van de binnenstad van Amersfoort. De prachtige klassieke villa’s die begin 1900 zijn gebouwd, stralen een bepaalde statigheid uit. Hier wonen is een voorrecht. De eigenaren van deze villa waren op zoek naar een inrichting en invulling van de ruimten die geheel aan hun wensen en smaak zouden voldoen. In het ontwerp dat Remy Meijers maakte is de oorspronkelijke indeling van de woning overeind gebleven en zijn heldere zichtlijnen gecreëerd. Er is een nieuwe aanbouw aan de achterzijde gerealiseerd en flink gevarieerd met goede, duurzame materialen. Aannemer Legemaat van Elst en interieurbouwer Bom Interieurs hebben met ziel en zaligheid aan dit project meegewerkt.

Doorkijkjes als deze geven een historisch pand een moderne aanblik.

Exclusieve wijnkelder

Bij binnenkomst lopen we via de lichte hal rechtdoor naar de keuken. Links vinden we een ruime garderobe, de lift, de trap naar de wijnkelder en naar de eerste verdieping. De glasplaat in de vloer van de hal biedt zicht op de rijke inhoud van de wijnkelder. De eigenaren houden van koken en staan het liefste met het hele gezin in de keuken. Remy Meijers situeerde de ruime keuken in de nieuwe aanbouw en gaf het antracietkleurige kookeiland annex bar een krachtige uitstraling door het contrast in kleur en materiaalkeuze op te zoeken. Een tweede aanrecht gaf hij plek in een afsluitbare nis.

Natuurlijke kleuren, Remy Meijers, Open Haard, Eettafel, Design verlichting, Keuken, Design keuken

Het maatwerk van keuken tot zolder werd gedaan door Bom Interieurs.

Hoofdaannemer Legemaat van Elst stripte het huis, verving de dakkapellen, plaatste een uitbouw, bracht een betonkelder aan, isoleerde alles en deed de renovatie inclusief schilderwerken.

Natuurlijke kleuren

Neem plaats aan de ruime eettafel, kijk uit over de rijk ingerichte tuin of dwaal in gedachten af als je naar het spel van het vuur in de doorkijk open haard kijkt. Over ontspannen gesproken: zowel vanuit de keuken als vanuit de zitkamer kun je van de open haard genieten. Tel daar de lichte hoekbank, het warme kleed, de lage tafel en de zachte materialen van de poef bij op en je krijgt een aangename combinatie van rust en overzicht door het gebruik van de natuurlijke kleuren.

Natuurlijke kleuren, Remy Meijers, Open Haard, Eettafel, Design verlichting, Keuken, Design keuken


“Ontwerpen van Remy Meijers zijn een combinatie van rust en prikkeling van nieuwsgierigheid”


Natuurlijke kleuren, Remy Meijers, Woonkamer, living, Minimalistisch interieur, Design armaturen, Design verlichting, Wit interieur

De e-installaties, domotica, inbraakbeveiliging en het observatiesysteem, de draadloze netwerkverbinding en toegangscontrole werden allemaal geïnstalleerd door Den Boer Elektrotechniek.

Ontspannen & genieten 

Op de eerste etage zijn de master bedroom, ruime inloopgarderobe en badkamer met elkaar verbonden en loopt de houten vloer door tot aan de badkamerentree. De inloopgarderobe bevindt zich aan beide zijden van de verbindende gang en bestaat uit een kastenwand tot aan het plafond. De strakke verlichting aan het plafond volgt de lijn van de kasten. In de ruime badkamer staat het bad vrij in de ruimte en ook hier kun je genieten van het rustgevende effect van de open haard. De badkamer heeft tevens een stoomcabine en een inloopdouche. De wanden van de douche en stoomcabine zijn afgewerkt met Carrara natuursteen wat mooi aansluit bij het kleurenpalet waar natuurlijke kleuren centraal staan.

In de badkamer werden kranen gebruikt van Vola. Het Openhaarden Huys plaatste de verschillende haarden in de woning.

Smaakvol ontwerp

In deze statige villa herleeft het rijke verleden. Remy Meijers vertaalde dit naar een smaakvol en toekomstbestendig ontwerp.

Natuurlijke kleuren, Remy Meijers, Exterieur, lounge, tuinmeubelen, tuindesign

 

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: René Gonkel

____

Meer projecten zien van Remy Meijers?