Natuurlijke materialen, Drijvers, Buitenzwembad, Zwembad, tuin, Exterieur, Tuin design, Moderne tuin, Rieten dak, Moderne woning, Moderne villa

Moderne villa met natuurlijke materialen | Drijvers

Niels en Sylvia kregen de opdracht op een eigentijdse villa met strakke vormen en een warme uitstraling te ontwerpen. In deze villa zie je een architectuur van moderne lijnen afgewerkt met natuurlijke materialen welke deze villa een warme uitstraling geven. Doordat er goed vertrouwen was tussen de opdrachtgevers en de ontwerpers konden zij uitpakken en zo een unieke villa ontwerpen.

Natuurlijke materialen, Drijvers, Livingroom, Alphenberg, Velours bank, Lounge, Design interieur, Interieur, Leren wandbekleding, Inkom, Hal, Vide, Design lampen

De wanden en deuren zijn afgewerkt met decoratief plaatmateriaal uit de Cleaf collectie van DecoLegno. De handgrepen komen uit de Piet Boon collectie van Formani.

Natuurlijke materialen

Niels en Sylvia ontworpen een prachtige moderne villa afgewerkt met natuurlijke materialen. Deze woning werd volledig nieuwgebouwd naar ontwerp van het stijlvolle duo, en valt eveneens op vanwege de bijzondere combinatie van moderne architectuur en een warme uitstraling. “De opdrachtgevers wilden graag een eigentijdse villa met strakke vormen, maar toch een warme uitstraling”, vertelt Niels.

Ruimtelijkheid en intimiteit

Niels: “Daarnaast wilden zij een mooie verbinding realiseren tussen de binnen- en buitenruimte. Dit hebben wij verwerkt in een ontwerp met een modern exterieur, in combinatie met de toepassing van vele natuurlijke materialen. Dit zie je bijvoorbeeld goed terug in het opvallende rieten dak, dat zowel warmte als strakheid uitstraalt. Daarnaast hebben we ook in deze woning gespeeld met plafondhoogtes, om ruimtelijkheid met intimiteit te combineren. Dit zie je bijvoorbeeld goed terug in de hal, waar we een enorme vide hebben gecreëerd die zorgt voor een spectaculair lichtinval.”

Bouwbedrijf Janssen bouwde de gehele ruwbouw.


“De opdrachtgevers droomden van een woonkeuken die groot genoeg is om samen met vrienden en familie van te kunnen genieten”


Natuurlijke materialen, Drijvers, Livingroom, Alphenberg, Velours bank, Lounge, Design interieur, Interieur, Leren wandbekleding, Eetkamer, Eettafel, Design stoelen

Ook hier leverde Vestia Kachels de open haard.

Grote leefkeuken

“De opdrachtgevers droomden van een woonkeuken die groot genoeg is om samen met vrienden en familie van te kunnen genieten”, vertelt Sylvia. “Dit heb ik vertaald in een ontwerp met een groot kookeiland, een luxe kastenwand met apparatuur en een aanrecht van zeven meter lang. De apparatuur van de keuken is verdiept in de wand, waardoor er een mooie gelaagdheid is ontstaan.”

Natuurlijke materialen, Drijvers, Livingroom, Alphenberg, Velours bank, Lounge, Design interieur, Interieur

De Paal parket legde hier een eiken vloer bestaande uit planken van 32 cm breed. Het leer bij de haard en op de kastjes is afkomstig van Alphenberg.

Bijzondere keuzes

Het ontwerp voor het exterieur werd door Sylvia aangevuld met een prachtig interieur op maat. Doordat Sylvia al snel een vertrouwde relatie voelde heeft ze volledig uit kunnen pakken en een interieur kunnen creëren dat verrassend is. Zo heeft ze gekozen voor veel natuurlijke kleuren, in combinatie met een aantal opvallende elementen, zoals een knalkleur of een bijzonder behang of materiaal, waardoor heel spannende combinaties zijn ontstaan.

Het bijzondere behang is aangebracht door Smarius BV.

Verbinding tussen interieur en exterieur

Om de verbinding tussen binnen en buiten te realiseren, hebben ze veel glas verwerkt, vooral aan de achterzijde van de woning, zodat er een prachtig zicht op de tuin is ontstaan. De ronde glazen pui is een meesterwerk op zich. Deze vorm komt in de overkapping terug. Deels loopt het houten plafond van binnen naar buiten door. Ook de tegels zijn doorgelegd, zodat het binnen-buitengevoel versterkt wordt.

Natuurlijke materialen, Drijvers, Badkamer, Vrijstaand bad, moderne badkamer, Strakke badkamer

De w-installatie werd gerealiseerd door Installatiebedrijf Van Velthoven & Kruijssen BV. De badkuip en de waskommen werden geleverd door Van Boven.

Natuurlijke materialen, drijvers, binnenzwembad, luxueus, Zwembad, Serre

VSB Wellness leverde maar liefst twee zwembaden.

Thuisgevoel

“Het mooiste moment was toen de opdrachtgevers vertelden dat het al na een nacht slapen voelde alsof ze altijd in de woning hadden gewoond”, zegt Sylvia. “Dat het echt hun thuis was geworden. Dan is onze missie geslaagd!”

Natuurlijke materialen, Drijvers, Buitenzwembad, Zwembad, tuin, Exterieur, Tuin design, Moderne tuin, Rieten dak, Moderne woning, Moderne villa

De binnen- en buitenverlichting werd ook hier geleverd door LichtStudio Kwadraat.

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Peter Baas

____

Meer projecten bekijken van Architectenbureau Drijvers?