villa-stoeden-09
villa-stoeden-04
villa-stoeden-06
previous arrow
next arrow

 

Villa met puntdak is een echte eyecatcher | Bouwburo 3D

De villa trekt onmiddellijk de aandacht

In en villawijk in Brabant staat een witte gevel van de villa met puntdak te schitteren in het felle zonlicht. Twee enorme vensters in de voorgevel kijken de wereld in. Het is een verrassende eyecatcher in de buurt, gerealiseerd door Geert Verhagen van Bouwburo 3D. Het is een ideale locatie geworden, een combinatie van twee wensen: midden in het dorp en aan de achterkant is er de weidse ruimte van het buitengebied. Er was nog wel een probleempje. De locatie die hun voorkeur had was nog bewoond. Gelukkig wilde de toenmalige bewoner wel verkopen en zo konden ze hun wensen realiseren.

De natuur had in de loop der jaren volop vrijheid gekregen en de tuin was volledig uitgebreid met struiken. Een bomenrooi bedrijf heeft al het groen eruit gehaald, zodat er een grote zandvlakte overbleef van zo’n 4.000 m². Ruimte genoeg voor de tuin. Nu heeft het huis een inhoud van 2.500 m³ en telt vier verdiepingen.

Innovatie ideeën

Geert Verhagen van Bouwburo 3D heeft het project gerealiseerd. Het moest licht en luchtig worden met hoge plafonds, een forse woonkamer en een groot buitenterras. Hij had diverse innovatieve ideeën die ons heel goed bevielen. “De zichtlijn vanaf de voortuin door het pand heen helemaal naar achterin de tuin is mijn idee. Door de grote glazen deuren in de gang blijft het zicht naar achteren helemaal vrij en dat geeft een prachtige doorkijk naar de tuin”, aldus de architect.

The Art of Living, Exclusief wonen, Interieurbouw Vos Interieur & Stijl, modern interieur, design, bar, villa, luxe, Koek Verlichting, tegelvloer, shutters, zwart

De strakke keuken is gerealiseerd door ASWA Keukens.


“Voor ons is het nog steeds een lust om hier te kunnen wonen.
We genieten iedere dag”


The Art of Living, Exclusief wonen, Moderne living, moderne woonkamer, Boley Openhaarden, Interieurinrichting Marcel Vos, moderne bank, strakke woonkamer, kunst, Van der Vleuten Elektrotechniek BV, designmeubelen, open haard, exclusieve verlichting, stucwerk, gordijnen, tegelvloeren

Een prachtig interieur, gerealiseerd door Vos Interieur & Stijl. De openhaard komt van Boley.

Installatiebedrijf P. Voss deed het installatiewerk in de badkamer. De shutters zijn van Jasno.

Lokale bedrijven
“Als aannemer kozen we voor Bouwbedrijf Gebr. Van Stiphout. Voor de inrichting schakelden we Vos Interieur & Stijl uit Sint Oedenrode in. We wilden vooral rust in huis en dat moest in de aankleding, het meubilair en de kleurstelling tot uiting komen. De tuin is aangelegd door Leermakers Hoveniers; Van de hoveniers is het idee om Cotenstaal te gebruiken in plaats van de traditionele buxus hagen. Toen het nog blank was, kreeg ik van alle kanten de vraag wat ik nu weer bedacht had. Men zag het echt niet zitten, maar nu het roestbruine patina tevoorschijn is gekomen, vindt iedereen het niet alleen apart maar ook mooi.”

Volop genieten
Vanaf het enorme halfronde terras is het uitzicht over het zonovergoten, gigantische grasveld riant. Een robotmaaier huppelt gestaag baan na baan over de groene vlakte.

 

Tekst: Ben van der Sommen
Fotografie: Dré Wouters