Villa met rieten dak en heerlijke terrasverwarming

HEATSTRIP

Als je voor deze prachtige villa met rieten dak staat kun je alleen maar dromen over wat er zich achter de gevel bevindt. Eenmaal binnen zie je namelijk pas hoe ruim de woning is en hoe slim hij werd ontworpen. Een samenwerking tussen de architect en tuinontwerper zorgde ervoor dat de bewoners met een permanent vakantiegevoel van de schitterende woning en de buitenruimte kunnen genieten. Dit door de grote hoeveelheid glas, de ruime zichtlijnen en de terrasverwarming van HEATSTRIP. 

De binnen- en buitenruimte 

Om het exterieur van de woning vorm te geven werd gekozen voor een combinatie van verschillende materialen; een rieten dak, wit gestucte muren, zwarte kozijnen en gemêleerde stenen. Ook de natuurlijke verbinding tussen de villa en de tuin is overal goed zichtbaar. Dit komt doordat een aantal van de eerdergenoemde materialen ook werden verwerkt in het tuinontwerp. Daarnaast loopt het rieten dak aan een gedeelte van het huis door in een overkapping, waardoor een terras is ontstaan. Doordat hier terrasverwarmers onder werden geplaatst, is het hier ook op de wat mindere dagen heerlijk vertoeven. De binnen- en buitenruimte worden één. 

De Elegance 

Zoals benoemd werd gekozen voor de terrasverwarming van HEATSTRIP, de HEATSTRIP Elegance om precies te zijn. Dit is een stijlvolle, kwalitatief hoogwaardige elektrische verwarming met een hoge intensiteit. Deze heater voorziet in maximaal comfort en werd op mooie wijze verwerkt in de overkapping. Zijn prachtige design zorgt ervoor dat hij volledig opgaat in het design. Esthetiek en functie komen dan ook op mooie wijze samen.

Infrarood straling 

Het verschil tussen de Heatstrip Elegance en de andere terrasverwarmers is dat de Heatstrip Elegance werkt met straalwarmte. Dit betekent dat objecten rechtstreeks verwarmd worden door infrarode straling. Convectiekachels verwarmen daarentegen de lucht tussen de objecten. Dat betekent dat de heaters van HEASTSTRIP veel efficiënter zijn. Dankzij dit infrarode straalkachelprincipe kan deze verwarming effectieve en energiezuinige comfortwarmte leveren over overdekte buitenruimtes en open binnenruimtes. Deze elektrische verwarming is dan ook zeker het overwegen waard.  

Editor: Media team

Datum: 19-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Jurrit van der Waal