Villa met rieten dak en oog op de toekomst

Schüco

Deze bijzondere villa met rieten dak is een uitzondering op de regel. De bijzondere vormen creëren een effect wat je niet bij iedere woning ziet.Dit komt doordat het uitgangspunt van deze villa, aan de oever van de Oude rijn in Oegstgeest luidt; ‘de tijd ontmoet de eeuwigheid’. Maar hoe vertaalt dit concept zich verder in een daadwerkelijk ontwerp?

Rieten dak, Schuco, Villa, The Art Of Living

Sterrenwachtkoepel   

Een van de meest duidelijke uitwerkingen van het concept is de sterrenwachtkoepel van deze villa, vanwaar het mogelijk is om met een telescoop het heelal te verkennen. Men vindt het belangrijk dat in deze ruimte mens en de kosmos samen kunnen komen. Daarnaast gaat men in deze woning ook helemaal op in het duurzaamheidsdenken en wordt het hart van de woning gemarkeerd door een tegel waar de spreuk van het concept op te lezen is. Het idee achter de woning zal zo nooit vergeten worden.  

Panoramisch uitzicht 

Wat deze villa nog meer kenmerkt is de mix in stijlen. Aan de ene kant is de landelijke stijl te herkennen door onder andere het rieten dak met royale overstekken en de houtenbalken. Maar tegelijkertijd oogt de woning erg modern door bijvoorbeeld de grote raampartijen. Deze geplooide glazen achtergevel maakt ook dat de binnen- en buitenruimte naadloos in elkaar overlopen en zorgt ervoor dat men kan genieten van een panoramisch uitzicht over het gehele terrein.  

 

Rieten dak, Schuco, Villa, The Art Of Living

Ruimtelijkheid 

Het interieur is met veel zorg voor detail vormgegeven, wat zich vertaalt in materiaalkeuze, doorzichten, akoestiek en indeling. Dit laatste betekent dat de hal, als centrale punt, op een ruimtelijke wijze de begaande grond, etages en sterrenwacht met elkaar verbindt. De vrije plafondhoogte van 3,5 meter is hier medeverantwoordelijk voor.  

Het is vooral een villa die een stap in de toekomst zet. De meest duurzame en innovatieve technieken zijn ingezet om er een energiezuinige en er tegelijkertijd een comfortabele villa van te maken.  

Editor: Media team

Datum: 24-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Online Redactie The Art Of Living

Fotografie: Schüco