Villa-met-rieten-dal_Habe-bouwen-in-stijl-Marco-van-veldhuizen-slider2
Villa-met-rieten-dal_Habe-bouwen-in-stijl-Marco-van-veldhuizen-slider
Villa-met-rieten-dal_Habe-bouwen-in-stijl-Marco-van-veldhuizen-slider5
Villa-met-rieten-dal_Habe-bouwen-in-stijl-Marco-van-veldhuizen-slider4
Villa-met-rieten-dal_Habe-bouwen-in-stijl-Marco-van-veldhuizen-slider3
previous arrow
next arrow

Villa met rieten dak | HaBé Bouwen in Stijl & Marco van Veldhuizen

Als je aankomt bij deze villa met rieten dak, die ontworpen is door architect Marco van Veldhuizen, dan herken je meteen de vormen die hij kiest. Ietwat verhoogd gepositioneerd lijkt de gigantische villa bijna zelfstandig te zweven boven een ruim perceel. Er moet gezegd worden dat de Ferrari en Porsche die voor de deur staan ook bijdragen aan de allure die de villa uitstraalt. Een indrukwekkend plaatje, gerealiseerd door de vakmensen van HaBé Bouwen in Stijl.

Taatsdeur (voordeur): Tudor Kozijnen & Deuren. Lift: Viking Liften. Interieurbeplanting: Chicplants. Stalen binnendeuren: De Rooy Metaaldesign.

Villa met rieten dal | Habe bouwen in stijl & Marco van veldhuizen, the art of living

Raamdecoratie + stoffering: Mooi Volendam Woninginrichting.

Villa met rieten dal | Habe bouwen in stijl & Marco van veldhuizen, the art of living

Leverancier haarden: Kusk haarden & Kachels. Betonvloeren: BetonReform Industries BV. Keuken- en interieurbouw: Strakk Interieur. Binnendeur + deurbeslag: Top Deuren B.V.

E-installatie + lichtplan: Roseboom Techniek.

 

Opvallende architectuur

Architect Marco van Veldhuizen, Hans van Ginkel van HaBé Bouwen in Stijl en de trotse eigenaar van het nieuwe droomhuis vertellen samen over de totstandkoming van dit meesterwerk. Het huis is uiteindelijk helemaal geworden wat de eigenaar wilde, zegt hij. “Genoeg woonruimte, een ruime garage voor ongeveer zes wagens, een superfijne professionele gym, een ruim gastenverblijf, een thuisbioscoop en op de bovenetage de slaapkamers, inloopkasten en studieruimte voor mijn dochter.”

Trap: Soetendaal Trappen, Schilderwerken: Jan van Veldhuizen glas- en schilderbedrijf.

Kranen badkamer + regendouche” Hotbath BV. Natuursteen: Schoenmakers natuursteen. Verlichting: Wever & Ducré.

 

Strakke en speelse sprongen

Onder de villa met rieten dak is ruimte voor de auto’s, thuisbioscoop en technische ruimte, terwijl op de begane grond ruimte kwam voor een woonkamer, keuken, eetkamer, bijkeuken, wijnkast en niet te vergeten een mooi, ruim en licht kantoor. Per inpandige lift kun je direct vanuit de garage naar de andere woonlagen, tot boven in het huis. “We hebben met veel glaspartijen gewerkt en speelse sprongen in de gevels toegepast. Deze zorgen ervoor dat de woning meer smoel kreeg. Door de verspringingen in het woonplan hebben we een aparte indeling gecreëerd met veel gezelligheid. Horizontale belijningen en verticale puien bieden ruimte”, vertelt Marco van Veldhuizen.

Villa met rieten dal | Habe bouwen in stijl & Marco van veldhuizen, the art of living

Home Gym: Technogym.

Villa met rieten dal | Habe bouwen in stijl & Marco van veldhuizen, the art of living

Buitendouche: JEE-O. Zwembad: VSB Wellness BV. Ingebouwde terrasheaters: Bromic Heating EU.

 

Stoer en onderhoudsvrij

Buiten vinden we een ruime tuin met verwarmvd zwembad en genoeg speelruimte voor de kinderen. Toptuinen Hoveniers was de partner bij het aanleggen van de complete tuin. Dit bedrijf heeft de opdracht ingevuld met zowel de oprit als de bestrating die naar de ondergrondse garage loopt. Daarbij is gebruikgemaakt van organische vormen in de berstrating. Wolken van laurierstruiken maken de contrasten wat zachter ten opzichte van het strakke huis.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Michael Klinkhamer, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer zien van Studio Marco van Veldhuizen of HaBé Bouwen in Stijl?