Slider_Villa met rieten dak_Legemaat van Elst2
Slider_Villa met rieten dak_Legemaat van Elst3
Slider_Villa met rieten dak_Legemaat van Elst4
Slider_Villa met rieten dak_Legemaat van Elst1
Slider_Villa met rieten dak_Legemaat van Elst5
previous arrow
next arrow

Villa met rieten dak | Legemaat van Elst 

Op een unieke plek in de Gelderse Vallei is recentelijk een nieuwe woonwijk ontwikkeld. Binnen de schitterende groene omgeving werd onder andere deze prachtige villa met rieten dak gebouwd. Aan de basis van de realisatie staat een nauwe samenwerking tussen Van den Berg Architecten en aannemersbedrijf Legemaat van Elst. De twee bedrijven wisten elkaar gedurende een integraal traject perfect aan te vullen en zo samen met alle leveranciers tot een eindresultaat te komen die past als een jas.  

Villa met rieten dak, Legemaat van Elst, The Art Of Living

Architect: Van den Berg Architecten. Bouwbedrijf: Legemaat van Elst. Rietdekker: Van Wincoop Rietdekkers. Kozijnen: Timmerfabriek De Grebbe.

 

Intieme sfeer 

De binnenkant van de twee verdiepingen tellende villa met rieten dak is opgebouwd uit heldere zichtlijnen. De indeling is zo vormgegeven, dat tussen de vertrekken in telkens ruimte in de vorm van een rechthoek is gecreëerd. Dit zorgt voor een rustige beleving en sterke eenheid. De leefruimtes – vertrekken met een intieme sfeer – vormen als het ware het ‘ontmoetingscentrum’ van de woning. De keuken is daarbij aan de voorzijde gepositioneerd, zodat je vanuit hier contact hebt met de straatkant.  

Villa met rieten dak, Legemaat van Elst, The Art Of Living

Inbouwspots: Airspot. Keuken: Keukendroom Veenendaal. Stalen binnendeuren: De Rooy Metaaldesign. Installaties voor elektra, verlichting, domotica, inbraakbeveiliging en observatiesyseem: Den Boer Elektrotechniek.

Villa met rieten dak, Legemaat van Elst, The Art Of Living

Vloeren: Bpl Parket Veenendaal. Meubilair: Passé Partout. Schouw: COSYFLAME BVBA.

 

Extra verbinding

De andere leefruimtes binnen deze villa met rieten dak zijn gericht op het weidse uitzicht aan de achterzijde. Hoogwaardige stalen deuren zorgen voor extra verbinding en transparantie in het geheel. Bijzonder is ook de ruime ontvangsthal. Saillant detal: de trap is in de wand geïntegreerd. Het resultaat – een grote vide met een schitterend vormgegeven trap – maakt van deze ruimte een échte binnenkomer. 

Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V. Raamdecoratie: Brouwer Wonen. Haarden: Westerhaard.

Villa met rieten dak, Legemaat van Elst, The Art Of Living

Slapen met uitzicht 

De in totaal drie slaapvertrekken zijn op de eerste verdieping gelegen. De schuine wanden en de veelal natuurlijke materialen geven deze ruimtes een hele prettige, knusse sfeer. De hoofdslaapkamer is luxe uitgevoerd met een inloopkast. Leuk detail: de relaxruimte op de begane grond kan in de toekomst dienen als slaapkamer met badkamervoorziening.  

Villa met rieten dak, Legemaat van Elst, The Art Of Living

Trappen: Westenwolf Houtbewerking.

Badkamer en Kasten: Keukendroom Veenendaal. Raambekleding (merk): JASNO.

Buitenmeubilair: Borek Parasols | outdoor furniture. Tuinarchitect en aanleg: Heart For Gardens. Parasol (merk): TUUCI.

 

Een perfect passende jas 

Wat de realisatie van deze woning extra bijzonder maakt, is dat het voldoet aan alle huidige bouwkundige eisen. Zo zijn er hoogwaardige duurzame oplossingen in de villa geïntegreerd, waaronder een warmtepomp, een gebalanceerd ventilatiesysteem verbonden met airspots, en een gebruiksvriendelijk domoticasysteem 

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor magazine nr.4
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten zien van Legemaat van Elst?