villa met rieten dak, vvr architecten, the art of living

  • Leverancier badkamer
    Jan van Sundert keukens | badkamers | tegels
    Etten-Leur | www.janvansundert.nl

Imposante villa met rieten dak | VVR Architecten

Deze villa voert ons naar een bosrijke omgeving in een nabijgelegen dorp. Hier transformeerde Richard, samen met oud studiegenoten Werner (aannemer) en Gert (opdrachtgever), een jaren ’80-woning met garage naar een villa met rieten dak en kantoor in modern-romantische stijl.

Renovatie in modern-romantische stijl

De bewoners hebben een eigen bedrijf voor mediation en scheidings begeleiding, Bureau Mayet, dat een belangrijke rol speelde bij de keuze van de woon- en werkomgeving en de vormgeving ervan. “In onze praktijk behandelen we veel aangrijpende thema’s. Daarom willen we onze klanten graag een beschermende, intieme setting bieden waar in alle rust aan vraagstukken kan worden gewerkt”, vertellen eigenaren en bewoners Gert Vonk en Charlotte Verbraak. “Deze woning, midden in een bosachtige omgeving, vormt daarvoor de perfecte locatie.”

villa met rieten dak, vvr architecten, the art of living


“Een transformatie van een jaren ’80-woning met garage naar een villa en kantoor in modern-romantische stijl”


villa met rieten dak, vvr architecten, the art of living

De haard, het natuursteen, de houten vloer: alles werkt mee aan de romantische sfeer.

Woning met ziel

De bestaande bouw werd door Richard volledig getransformeerd naar een comfortabele, eigentijdse villa. De villa met rieten dak werd hiervoor naar twee kanten uitgebouwd, zodat er voldoende ruimte ontstond voor de realisatie van de gewenste ruimtes – onder meer een leefkeuken, eetkamer, living en muziekkamer.


“We hebben ook bij deze woning gekozen voor een open structuur, zodat de ruimtes met elkaar in contact blijven”


De open leefkeuken staat in directe verbinding met de rest van de woning.

Kantoor bij huis

De naastgelegen garage is op verzoek van de bewoners uitgebreid en verbouwd tot kantoor. Daarnaast is een nieuwe garage aangebouwd. Beide gebouwen hebben een eigen rieten kap en zijn verbonden met de gang en hal. “We wilden graag een fysieke scheiding tussen het privé- en werkgedeelte. De garage stond al los van de woning en vormde daardoor de perfecte omgeving voor een kantoor”, aldus Gert en Charlotte.

Moderniseren

Daarnaast werden ook de ruimtes op de eerste verdieping gemoderniseerd. “We hebben ook bij deze woning gekozen voor een open structuur, zodat de ruimtes met elkaar in contact blijven”, licht Richard toe. “Een sfeervolle veranda met glazen dak zorgt voor een mooie verbinding tussen de woning en de buitenruimte.

De woning behield haar ziel, doordat het historische karakter bewaard bleef.

villa met rieten dak, vvr architecten, the art of living

Deze luxe badkamer werd geleverd door jan van Sundert uit Etten-Leur.

 Villa met rieten dak

Voor de stijl van de woning heb ik me laten inspireren door de landelijke omgeving en de smaak van de bewoners. Het rieten dak, in combinatie met het baksteen, geeft de villa een romantische uitstraling. De strakke vormen, zoals in de aanbouw en de veranda, zorgen voor een moderne touch. Ook vond ik het belangrijk dat het historische karakter van de woning bewaard zou blijven. Doordat deze villa met rieten dak niet alleen gemoderniseerd, maar ook geromantiseerd is, heeft het haar ziel behouden.”

villa met rieten dak, vvr architecten, the art of living

Andere functie

“Doordat het dezelfde uitstraling heeft gekregen als het woonhuis is het één geheel geworden. Tegelijkertijd zorgt de aparte ingang ervoor dat wonen en werken ook voldoende los van elkaar staat. Het kantoor is zo ontworpen dat het in de toekomst ook een andere functie kan krijgen, bijvoorbeeld als gastenverblijf, mantelzorgwoning of dubbele garage. Hierdoor kan het als het ware meegroeien met ons leven en hebben we over tien of twintig jaar nog steeds een woonomgeving die bij ons past!”

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jurrit van der Waal

___

Wil je meer projecten zien van VVR Architecten?