houten garagedeuren | Different Doors, the art of living

Villa met unieke houten garagedeuren | Different Doors

Op een steenworp afstand van hun woning vond de opdrachtgever een groot stuk grond met een oud huisje. Zij zagen direct de potentie van deze plek en creëerden samen met ARCHES architecten de villa van hun dromen. Met veel licht, een unieke dakconstructie en volop ruimte voor de kinderen, kleinkinderen, opa en veel gezellige avonden samen. De architectuur is verwend met houten garagedeuren van Different Doors om het geheel extra grandeur te geven.


“Het lijnenspel is in de gehele villa doorgevoerd. Daarnaast geven de verschillende natuurlijke materialen karakter”


houten garagedeuren | Different Doors, the art of living

Ramen kozijnen: Puur Kozijn. E-installatie: Elektro Speciaal Sprengers.

houten garagedeuren | Different Doors, the art of living

Volledige realisatie keuken: Deeze Keukens.

Unieke dakconstructie

Al in de eerste schetsen was het duidelijk. Hier wordt een bijzonder beeld gecreëerd. Door een unieke overstek van het dak aan de achterzijde en de dans die het hout, glas en riet samen in het lijnenspel aangaan is de toon gezet. Dit is een villa met karakter. Met een gesloten voorgevel en een zeer open uitstraling aan de achterzijde. Met als uniek middelpunt het lichtplein waar alle ruimten elkaar ontmoeten. Vanuit de centrale loper die dwars door het huis heen loopt, kun je alle ruimten bereiken. De eigenaar stond aan het roer van alle interieurarchitectuur en Different Doors nam de houten garagedeuren en de voordeur voor zijn rekening.

Interieurbouw: TOon meubel & Interieurbouw. Sanitair: Van Heugten Baddesign en Installtie. Douchegoot: Easy Drain. W-installatie: LKS Installatietechniek. PVC Vloeren: Sense.

houten garagedeuren | Different Doors, the art of living

Lichtplein

In de wensen van de eigenaren kwam duidelijk naar voren dat alle ruimten met elkaar in verbinding moesten staan. Dat je altijd in contact met elkaar kon zijn, waar je ook was. De hal is daarom de centrale plek in de villa geworden. Op dit lichtplein komen alle ruimten bij elkaar. Daarnaast was het belangrijk dat er echt geleefd kon worden en dat de materialen die buiten gebruikt zouden worden onderhoudsvriendelijk zouden zijn. En, niet onbelangrijk, van de avondzon moest volop genoten kunnen worden.

Tuinaanleg: Art Garden. Staalconstructie en hekwerken: J. vd Mortel Hekwerken & Poorten.

houten garagedeuren | Different Doors, the art of living

Tuinontwerp: Tuinontwerp Jan Vlemmix. Bouwmanager: Miba Bouwmanagement. Zwembad: Zwembadman.nl. Olijfbomen en kurkeik: Olijfboomspecialist.

houten garagedeuren | Different Doors, the art of living

Garagedeur + voordeur: Different Doors BV.

Lange zichtlijnen

In de indeling van de villa is aan de tuinkant aan de achterzijde van de villa een geheel open structuur gecreëerd. De luifel die aan de voorzijde begint, beweegt zich over het glazen gedeelte van het dak en komt dan via de overkapping aan de achterzijde uit bij de bar en tuinkamer. Lange, strakke zichtlijnen die zowel buiten als binnen een mooi lijnenspel opleveren. Juist door de verschillende natuurlijke materialen die zowel binnen als buiten gebruikt zijn, klopt het.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Linde ten Broek, geschreven voor magazine nr.4 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal & Erik van den Hurk (Different doors)

____
Wil je meer zien van Different Doors?