• Interieurarchitect
    DE JUUL Interieurarchitectuur
    Aerdenhout | www.dejuul.nl
  • Aannemer en realisatie ruw- en afbouw renovatie
    Aannemingsbedrijf Van der Worp
    Haarlem | www.vdworp.nl

Villa met warm interieur | DE JUUL Interieurarchitectuur

Het is Juliëtte van der Hulst van DE JUUL Interieurarchitectuur die een interieur update creëerde voor deze moderne, geschakelde villa. Juliette heeft ervoor gekozen om een warm interieur te realiseren met als inspiratiebron designicoon Jean Prouvé. Wat de ligging van de villa betreft, hiervoor wordt het beste van twee werelden met elkaar gecombineerd. De villa is rustig gelegen aan het water aan de rand van een bruisende winkelstad. 

Inspiratie uit kunst en design

De complete renovatie is eigenlijk begonnen met de wens om de witgestuukte muren kleur te geven en de oude parketvloeren moesten worden vervangen. Een bezoek aan het Rijksmuseum lag daaraan ten grondslag; de nieuwe, donkere kleuren van ’t Rijks lieten de kunstwerken namelijk mooier uitkomen. De bewoners zijn zelf grote kunstliefhebbers en wouden dan ook graag weten hoe wat het effect zou zijn bij hun eigen kunstwerken. Toen Juliëtte langskwam voor een oriënterend gesprek, klikte het meteen. De bewoonster liet een stoel zien van Jean Prouvé uit de collectie van Vitra by G-Star, hierop gaf Juliette aan dat dit één van haar lievelingsontwerpen was. Dit vormde een mooi uitgangspunt voor een totaal nieuw interieurconcept.

Villa met warm interieur, DE JUUL Interieurarchitectuur, kunstliefhebbers, inspiratiebron


“Ik wilde een stoere, rauwe en enigszins rustige uitstraling”


Villa met warm interieur, DE JUUL Interieurarchitectuur, kunstliefhebbers, inspiratiebron

Nieuw en toch eigen

Interieurarchitecte Juliette stelde voor om een nieuwe keuken met kookeiland te plaatsen. De parketvloer moest worden vervangen door een licht maar onderhoudsvriendelijk exemplaar. Van uit de serre kunnen de bewoners genieten van het uitzicht van de rivier. In de serre kwam een eettafel met bijpassende stoelen, maar ook de stijl van de vitrage sluiten prachtig aan bij de onderstellen van de stoelen. In de woonkamer werd er gekozen voor royale zitmeubelen. DE JUUL Interieurarchitectuur ontwierp zelf de bijzettafels en kasten in eenzelfde kleur en materiaal. Het kleed en de kunstwerken van de bewoonster maken het geheel mooi af.

Villa met warm interieur, DE JUUL Interieurarchitectuur, kunstliefhebbers, inspiratiebron

De PVC vloer, houten jaloezieën, gordijnen op wave systeem, gordijnroederails en de bamboe geweven vouwgordijnen werden geleverd door Roseleur Interieurmode.

Villa met warm interieur, DE JUUL Interieurarchitectuur, kunstliefhebbers, inspiratiebron

De keuken is afkomstig van Carpentier.

De audio-installaties zijn geplaatst door Andrea XL

Feilloos proces

De bewoonster was aangenaam verrast van het resultaat en heeft daarom besloten om de badkamer en de slaapkamer op de eerste verdieping mee te laten nemen in het concept. De bewoonster geeft aan dat Juliëtte haar wensen goed heeft weten te vertalen in een nieuwe uitstraling die echt op haar is gemaakt. “De verbouwing is soepel verlopen. We voelden elkaar goed aan en ik hoefde vanwege die stoel niet nog verder te graven om de stijl van de bewoonster naar boven te krijgen. Dit interieur past haar als een jas” alsdus Julliëte van DE JUUL Interieurarchitectuur.

De badkamermeubelen werden geleverd door Hans Preyde. | De tegelvloer op de begane grond en de tegels in het toilet en de badkamer komen van Kol Tegels.

Tekst: Mascha Ekkel
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Meer projecten bekijken van DE JUUL Interieurarchitectuur?