exterieur-villa-maretti-lighting-verlichting in het hoger segment

Binnenkijken bij Villa Nutopia in Portugal

Futuristisch kijk op verlichting | Maretti Lighting

Bart Hoogwerff Eikelenboom realiseerde met de veelbekroonde architect Vasco Vieira zijn langgekoesterde droom: een villa waarin de techniek van de toekomst werkelijkheid is geworden. The Art of Living Online neemt je mee op reis naar Portugal waar deze futuristische villa staat te glimmen. Wow wat een plaatje hé, kijk snel verder!

Futuristische technieken.
In en om deze villa wordt werkelijk alles eenvoudig bediend vanaf één touchscreen paneel: zonwering, gordijnen, klimaatbeheersing, camerasysteem, toegangsdeuren, beveiliging, bio-brandstofhaard, multiroom audiosysteem, home cinema en uiteraard de verlichting. Er is gebruik gemaakt van akoestisch behang, speakers zijn seamless ingebouwd en de home cinema is uitgerust met futuristische technieken voor een ultieme Dolby Atmos  en 4K projectie-ervaring.

Groen licht
Voor Maretti Lighting, specialist in exclusieve verlichting, de ultieme uitdaging om ook op dit niveau, met een blik op de toekomst, in te zetten op energiezuinigheid, onderhoudsvrije materialen en producten en nieuwe technieken. Uitgaande van dit ‘groene concept’ zijn alle armaturen voorzien van LED en worden aangestuurd met het Lutron Homeworks systeem. Via voorgeprogrammeerde Dali units kan het licht perfect gedimd worden.

exterieur-villa-maretti-lighting-verlichting in het hoger segment

exterieur-villa-maretti-lighting-verlichting in het hoger segment

 

Oogstrelend lichtdesign
Basisverlichting als de Trimless Led is naadloos ingebouwd in de plafonds. De Laguna LED inbouwspotjes zijn zo klein dat alleen de lichtbundel opvalt en dan precies daar waar een accent mag liggen. Waar de verlichting gezien mag worden is gekozen voor luxe opbouwspots uit de Chique serie. Kantelbaar en richtbaar, uitermate functioneel en een lust voor het oog. Al even functioneel maar ook warm en gezellig is de Julia de Luxe in de slaapkamer. Handig voorzien van een flexibele arm met een LED leeslampje.

 

 

De Dream Kroon
De eyecatcher in deze riante villa is de Dream kroon, een concept van Robert Kolenik. De vele rookglazen bollen worden verlicht door minieme LED spotjes in de plafondplaat. Een spectaculair armatuur dat in elke afmeting geproduceerd kan worden in de fabriek van Maretti Lighting.

 

 

Genieten van het buiten zijn
Veel aandacht is er voor het buitenleven rondom de villa, dat was je misschien vast al opgevallen! Een outside living met televisie-opstelling maakt de droom compleet. Om ook ’s avonds te genieten van de tuin, het terras en het zwembad is buitenverlichting onontbeerlijk. De Punto tuinpaaltjes geven een mooie warme lichtval en de Penthouse wandarmaturen zorgen voor nog wat extra sfeer aan de gevel.

 

exterieur-villa-maretti-lighting-verlichting in het hoger segment

____

Fotografie: Marcelo Lopes

Maretti Lighting

Meer projecten van Maretti Lighting bekijken?