Villa van contrasten

Thomas de Gier Interior Design

De opdrachtgevers voor deze prachtige villa droomden al hun hele leven van het perfecte huis. Nu kregen ze de kans om dit huis te laten ontwerpen en bouwen. Het werd een levensloopbestendige nieuwbouwwoning die van alle gemakken is voorzien. De contrasterende stijl en de heldere werkwijze van interieurontwerper Thomas de Gier spraken hen erg aan. Thomas werd benaderd en kreeg carte blanche voor de inrichting van hun woning 


Benedenverdieping

Nieuwbouwwoning, interieurontwerper, Thomas de Gier Interior Design

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Zithoek living

Keijser&Co

Stalen deuren, trap & reling

KVDS Metaal

Stoelen in keuken

Table du Sud

Maatwerk (keuken, kasten & houten deuren)

Interunique Interieurs

Interieurdesigner

Thomas de Gier Interior Design

Interieur en exterieur versterken elkaar  

De entree van de villa is een opvallende “binnenkomer”. Het is niet zomaar een entree, maar een volledig glazen ruimte die je indruk geeft dat je een kas binnenstapt. Een originele invalshoek van de architect om het ontwerp persoonlijk te maken. Aan Thomas de schone taak om hier meer mee te doen. “Het is een duidelijk voorbeeld van wat er gebeurt als interieur en de architectuur elkaar opzoeken.. Ik wilde graag het kaseffect versterken. Daarom hebben we een zogenaamde groene wand willen creëren en tot in de nok van de entree planten geplaatst. Deze metershoge beplanting bracht nog wel wat uitdaging met zich mee. Want wie geeft er het hoogste plantje water? Daarom is er een irrigatie- en drainagesysteem in de wand verwerkt. Het vallende water wordt weer opgevangen in een goot en opnieuw gebruikt. Om de binnen-buitenbeleving kracht bij te zetten hebben we de sierbestrating van de voortuin als een pad doorgetrokken tot in de hal en in een rechte lijn door laten lopen naar de achtertuin.” 


Bovenverdieping

Nieuwbouwwoning, interieurontwerper, Thomas de Gier Interior Design

Zwevende elementen 

De keuken vormt het kloppende hart van het huis. De achtertuin, de woonkamer en het kantoor op de eerste verdieping staan direct in verbinding met deze ruimte. Thomas koos voor een riant kookeiland met geïntegreerde eettafel. Een groots object uit één geheel, omdat de ruimte hierom vraagt. Door gebruik te maken van indirecte plintverlichting lijkt het net alsof de keukenelementen in de ruimte zweven. De toegepaste contrasten in materiaal, textuur, kleur en belichting zorgen voor diepte in het interieur. Dezelfde tegelvloer als in de keuken loopt door tot onder de overkapping buiten. Met de schuifpui open lijkt het alsof je nog binnen staat. Tot ver in het najaar kan er buiten geleefd worden. De overkapte buitenruimte verruimt het wooncomfort op ultieme wijze. Onder de overkapping zijn een gezellige eethoek en een ruimte voor ontspanning gecreëerd. De twee gedeeltes worden enkel doorbroken door de sierbestrating die vanuit de entree naar de achtertuin loopt. De zwevende haard zorgt voor extra sfeer en warmte.

Luxe en comfort 

De slaapvleugel op de begane grond is afgeschermd van de rest van het huis door middel van op maat gemaakte schuifdeuren. De kleedruimte is een symmetrische én imponerende ruimte. De fronten van de ene kastenwand bestaan uit een exclusief plaatmateriaal met een donkere, leren uitstraling en gefreesde houten grepen. De andere kastenwand is volledig gespiegeld en uitgevoerd in licht houtfineer met donkere grepen met ook weer hetzelfde leren uiterlijk. Het houtfineer dat is gebruikt, is overal in het huis hetzelfde, alleen de kleur is aangepast aan de ruimte waarin het is toegepast. In de masterbedroom valt het grote hoofdbord met zachte panelen op. Dit beslaat bijna de volledige muur achter het bed en oogt behaaglijk en chic. Boven het bed hangt een enkele ledcirkel, een herhaling van de cirkelvormige verlichting die we elders in het huis tegenkomen. In de doucheruimte staat het wasmeubel mooi gecentreerd in de ruimte. De opbergvakken en nissen zijn ideaal om spulletjes in op te bergen en etaleren. De achterwanden van de nissen zijn bekleed met zacht leer in de kleur van de stoere vloer en wasbakken. In de douche is een infraroodpaneel verwerkt voor extra comfort tijdens het douchen. 


Zwembad

Nieuwbouwwoning, interieurontwerper, Thomas de Gier Interior Design

Alle leveranciers van het zwembad

Louvre daken

Livium BV

Heathers

HEATSTRIP®

Gordijnen

GP Decor

Binnenzwembad met tegenstroom

Swimm International BV
Nieuwbouwwoning, interieurontwerper, Thomas de Gier Interior Design
Nieuwbouwwoning, interieurontwerper, Thomas de Gier Interior Design

Spannende contrasten

Vanuit de keuken kun je via twee kanten de woonkamer in lopen. In de nissen van de kast is zacht buffelleer gebruikt. Op de wanden is lichtkleurig behang aangebracht met een linnenstructuur en een bescheiden glans. De aardetinten en de zachte materialen in deze ruimte roepen rust en geborgenheid op. Thomas heeft in het interieur eenheid willen creëren, door in alle vertrekken van dezelfde materialen, texturen en kleuren gebruik te maken, maar wel telkens weer anders toe te passen. Het natuursteenmotief van het aanrechtblad komt terug in de achterwand waar de televisie hangt. De bijna witte bank contrasteert met de donkere kastenwand. De ronde vormen van het kleed en de salontafels steken af tegen de hoekige vormen van de bank en de kast. Deze contrasten zijn kenschetsend voor de stijl van Thomas en zorgen voor spanning en dynamiek in het geheel. 

De kers op de taart 

Vanuit de badkamer loop je door naar het zwembad. Het is dé kers op de taart van de woning. Door de tegenstroming in het zwembad kan er actief en eindeloos worden gezwommen. Er is gekozen voor een zwarte bak, om een mooi contrast te vormen met de lichte wanden. Het zwembad wordt door deze tegenstelling tussen licht en donker extra uitgelicht. 

Op de wanden zijn grote platen gepolijst keramiek met de natuurlijke uitstraling van onyx aangebracht. Door de grootte van deze tegelplaten zijn er amper voegen zichtbaar. Deze keramische variant heeft dezelfde exclusieve gelaagdheid en semi transparantie als echt onyx, wat de ruimte een luxueuze dimensie geeft. De natuurlijk ogende aders vormen de golvende lijnen van het badwater en brengen de ruimte tot leven. De nissen zijn opnieuw ingelegd met leer. Op de vloer liggen donkere betontegels die mooi aansluiten op de zwarte omlijsting van het bad. De combinatie van stoere, ruwe materialen met elegante, hoogwaardige detaillering zorgt voor een ultieme hotelbeleving in je eigen huis. 

Editor: Media team

Datum: 20-04-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Eefke Derks

Fotografie: Jaro van Meerten