5 x Villabouw in landelijke stijl

Wij Nederlanders zijn gek op villabouw in landelijke stijl. Het is een eigentijdse stijl die steeds terug komt en nooit meer weggaat. Een stijl die vrijwel altijd goed samen gaat met de natuur die in de omgeving te vinden is. En niet te vergeten, deze stijl is goed te combineren met moderne strakke stijlen. Op deze manier kan iedereen zijn eigen woning indelen en aankleden zoals ieder wenst. Je eigen unieke, bijzondere plekje. 

Wanneer je een luxe villa gaat bouwen, is het goed om van te voren na te denken voor welke stijl je wilt gaan. Misschien is villabouw in landelijke stijl wel iets voor jou? Je kunt een landelijke woning herkennen aan een paar kenmerken. Vaak zie je een een rietgedekt zadeldak met een witte gevel en een lage gootlijn. De ramen hebben vaak roedes die de landelijke stijl benadrukken.

Drie modellen

Bij villabouw in landelijke stijl zien we vaak drie modellen terugkomen. Zo heb je een knusse vrijstaande villa die verrassend royaal is en een uitnodigende uitstraling heeft. Het heeft strakke overstekken en accenten van houten gevelbekleding, dit wordt ook wel potdekselwerk genoemd. Het tweede model herken je aan een zijruimte en een overkapte veranda. Een karaktervolle woning die perfect aansluit bij de omgeving. Het derde model is een robuuste villa met een imposante rieten dak. Vaak heeft de woning een dubbele voordeur, strakke overstekken en een veranda met openslaande deuren.

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden met deze bouwstijl. Ben jij enthousiast geworden door dit artikel en wil je meer te weten komen over deze tijdloze stijl? The Art of Living heeft een selectie gemaakt van de meest exclusieve landelijke villa’s.

________________________________________

Nr. 1

Villabouw in landelijke stijl, landelijk huis, villa, landelijke villa, landhuis, landhuis meneer frits, landhuis frits philips, the Art of Living

Dit prachtige landhuis heeft een ongekende ruimte als achtertuin. Het gehele terrein in ongeveer één bij twee kilometer groot en vanaf de straat niet zichtbaar door zijn lange oprijlaan. Met poorten die automatisch langzaam voor je open gaan, betreed je dit prachtige stuk grond omringt door natuur. Het is een oase van rust die naast een drukke stad niet zou verwachten.

Deelnemende partijen: A.M.J. Op ’t Hoog en Zn. B.V (aannemer), ‘T Achterhuis ( historische bouwmaterialen), Borek (tuinmeubelen).

________________________________________

Nr. 2

Villabouw in landelijke stijl, Landelijk huis, Villa, Landelijke villa, Villa Waalre, The Art of Living

In de Waalrese bossen vind je deze gerenoveerde villa. Tussen alle grote, ruime villa’s stond een bescheiden, romantisch huisje. De bewoners vonden het tijd voor een opknapbeurt met als eindresultaat deze prachtige landelijke villa. De inhoud van de woning verdubbeld is maar zijn oorspronkelijke charme is in stand gebleven. Dankzij het doordachte ontwerp van Margry Arts Architecten, is dit huis een uitgekomen droom van de bewoners.

Deelnemende partijen: Margry Arts Architecten (architect), Driessen Bouw Asten bv (bouw),  Somers Tuinen (tuin).

________________________________________

Nr. 3

Villabouw in landelijke stijl, The art of living, landelijk villa, villa, landelijk, villa in het groen, Landelijk en industrieel gecombineerd, Wolfs Architecten

De woning heeft witte gestucte muren met een rieten dak, deze combinatie van twee verschillende stijlen loopt vloeiend in elkaar over. Het landelijke en moderne is dan ook het thema binnen- en buitenshuis. Daarnaast is het uitzicht die de tuin biedt adembenemend. De villa grenst aan een beschermd natuurgebied dus je kijkt uit op weilanden, koeien, grasvelden en bossen.

Deelnemende partijen: Wolfs Architecten (architect), Janssen Aannemers (bouw), Pape Rietdekkers BV (rieten dak).

________________________________________

Nr. 4

Villabouw in landelijke stijl, Landelijke Villa, Leeflang Architectuur, The art of living, landelijke villa, villa, exclusief

Bij deze villa staat ontspannen centraal. Buiten dat deze woning voorzien is van een wellness in het souterrain, beschikt de woning over een grote tuin. Omdat de tuin omringt is met grote bomen heb je optimale privacy, rust en sfeer. Aan de voorzijde van de woning vind je een terras waar je heerlijk kan genieten van de eerste zonnestralen. In deze zijtuin is een groene vijver geplaatst om de natuurlijke omgeving te benadrukken.

Deelnemende partijen: Henk Leeflang (architect), Poortvliet en Partners (tuinontwerp), Ginkel Groep (tuinaanleg), Borek (tuinmeubelen).

________________________________________

Nr. 5

Villabouw in landelijke stijl, Drie landelijk gebouwen, U-vorm, Boxxis architecten, villa, landelijke villa, the art of living

Voorheen stond hier een klein, oud boerderijtje. Nadat het onderhanden is genomen door Boxxis Architecten is deze landelijke villa het nieuwe stulpje van de bewoners. De woning staat in het midden van het kavel wat ervoor zorgt dat er genoeg ruimte rondom het gebouw is. Dit resulteert in een grote open ruimte met een prachtig uitzicht. Een tuin met veel mogelijkheden.

Deelnemende partijen: Boxxis Architecten (architect).

Tekst: Celine Jacobs

___

Benieuwd naar onze top lijst van exclusieve moderne villa’s?