Villeroy & Boch, Subway Infinity collectie, badkamer collectie, badkamer trends 2018

Villeroy & Boch

De nieuwste badkamertrends in 2018

Villeroy & Boch is vandaag de dag een hoogwaardig Europees life-stylemerk. Met meer dan 265 jaar aan ervaring bestaat het assortiment van het bedrijf uit producten van hoge kwaliteit. 2018 staat voor Villeroy & Boch in het teken van vernieuwing. Dit uit zich in gloednieuwe premium badkamercollecties ‘Antheus’ en ‘Finion’ en diverse materiaal- en toiletinnovaties.

De Finion premiumcollectie, ontworpen door designer Patrick Frey, kenmerkt zichzelf door het ruimte aanbod. Het meubilair is beschikbaar in verschillende kleuren en indelingen die tevens onderling te combineren zijn. De eyecatcher van de collectie is het vrijstaande bad dat gemaakt is van het Nederlandse materiaal Quaryl®. Het materiaal verenigt de kenmerken van kracht en isolatie en is stoot- en krasbestendig. Het badmeubel kan worden afgewerkt met een designring in chroom, champagne of goud.

De Antheus collectie
De Antheus collectie staat voor tijdloze allure en een verfijnde smaak. De gebruikte materialen marmer die terugkomen in de collectie zorgen voor een klassieke, moderne uitstraling. De collectie is geïnspireerd op het Bauhaus design en is exceptioneel strak en hedendaags.

Villeroy & Boch, Antheus collectie

De Finion Collectie

Verfijnde vormen, helder strak design en zeer hoogwaardige materialen: Villeroy & Boch introduceert een zeer exclusieve badkamercollectie Finion. Deze nieuwe complete collectie, met elegant keramiek, luxe meubels en een zeer stijlvol verlichtingsconcept, voldoet aan de hoogste eisen van de moderne levensstijl en creëert een uniek gevoel van wellness in de badkamer. Kenmerkend voor Finion zijn de vele combinatiemogelijkheden binnen de collectie die zorgen dat elke badkamer uniek wordt. Zo zijn de wastafels er in diverse kleurvarianten en zijn er drie verschillende uitvoeringen, te weten een opzet- en een muurwastafel en een wastafelmeubel. Verder biedt deze badkamercollectie diverse designkeuzes voor het vrijstaande bad, de meubels en de verlichting.

 

Villeroy & Boch, Finion collectie, badkamer collectie, badkamer trends 2018

Villeroy & Boch, Finion collectie, badkamer collectie, badkamer trends 2018

 

De Memento collectie
Een minimalistisch design en een heldere vormtaal bieden meer ruimte aan persoonlijkheid. Het innovatieve keramische materiaal TitanCeram maakt bij de nieuwe opzetwastafels in de maten 500 en 600 mm zeer dunne wanden mogelijk, die bijdragen aan een hoogwaardig en modern design. Het nieuwe trendy oppervlak ‘Concrete’ onderstreept de urban look van de collectie en speelt volledig in op de populaire interieurtrend van de betonlook. Het betonlook-oppervlak van Memento wordt individueel geproduceerd, waardoor elke opzetwastafel uniek is.

 

Villeroy & Boch, Memento collectie, badkamer collectie, badkamer trends 2018

Villeroy & Boch, Memento collectie, badkamer collectie, badkamer trends 2018

 

Oberon 2.0
Met het precieze lijnenspel en de karakteristieke combinatie van rechthoekige en ovale vormen, zijn de baden uit de Oberon collectie echte designklassiekers. De collectie wordt dit jaar uitgebreid met drie nieuwe modellen gemaakt van Quaryl®: Oberon 2.0. De nieuwe lijn biedt onder andere een back-to-wall model. De baden zijn ook verkrijgbaar met een centraal gepositioneerde afvoer, wat een ‘badmoment voor twee’ aanzienlijk comfortabeler maakt.

 

Villeroy & Boch, Oberon collectie, badkamer collectie, badkamer trends 2018

Villeroy & Boch, Oberon collectie, badkamer collectie, badkamer trends 2018

 

Innovatieve materialen
Naast de twee nieuwe premiumcollecties is Villeroy & Boch druk bezig geweest met het verbeteren van de douchetoiletten, waar aanhoudende vraag voor is. De ViClean-I 100 oogt – in tegenstelling tot de meeste in zijn soort – als een standaard toilet dankzij de minimalistische look en de geïntegreerde technologie, en dat is uniek. Het douchetoilet is vanaf augustus dit jaar beschikbaar.

Hiernaast introduceert Villeroy & Boch TitanGlaze: een matte toplaag dat het keramiek een luxueuze, fluweelzachte uitstraling geeft. De toplaag is krasbestendig en slagvast. De intens witte kleur Stone White onderscheidt zich duidelijk van de bestaande wittinten en komt in plaats van het eerdere Edelweiss. De kleur matcht uitstekend met douchevloeren en baden in dezelfde helderwitte kleur. TitanGlaze is toe te passen binnen de collecties Artis, Memento 2.0, Venticello en de twee nieuwe collecties Finion en Antheus.

 

 

Maatwerk douchevloeren
De design-douchevloeren van Villeroy & Boch voldoen aan de hoogste antislipklasse, zijn ultravlak, gemakkelijk schoon te maken en af te stemmen op de kleuren en materialen in de badkamer. Dat is dus comfortabel, veilig én hygiënisch douchen. De keramische douchevloer Squaro Infinity, gemaakt van Quaryl® voelt warm aan de voeten en is exact op maat te maken. Nieuw is de standaardmaat 120 cm x 120 cm. De tegellook van de vloer wordt gekenmerkt door een speciale printtechniek: ViPrint. Zes van deze prints zijn ontworpen door Dutch designer Edward van Vliet.

 

 

Toiletbedieningsplaten
Maar daar houdt de vernieuwing niet op: ook de details moeten kloppen. De toiletbedieningsplaten uit de ViConnect collectie zijn door de vele varianten in ontwerp, kleur en lichteffecten perfect af te stemmen op de ambiance van de toiletruimte. Voor de nieuwe lijn is vooral nagedacht over waterbesparing en een nóg eenvoudigere en snellere installatie-methode.

 

Villeroy & Boch, Finion collectie, badkamer collectie, badkamer trends 2018

 

Villeroy & Boch, badkamer collectie, badkamer collectie, badkamer trends 2018

 

Fotografie:  Villeroy & Boch
Tekst: Ilona Braat

 

Villeroy & Boch, Exclusieve badkamers, badkamermeubels, badkamervormgeving, innovatieve douchevloer, slank design, volmaakte schoonheid, badkamercomfort, opzetwastafels, subtiele lijnen, design

 


Villeroy & Boch, badkamer collectie, badkamer collectie, badkamer trends 2018

Villeroy & Boch | Badkamer 


Tijdloze elegantie, innovatief design en buitengewone kwaliteit: daarvoor staat de naam Villeroy & Boch en dat al sinds het jaar 1748. Op basis van deze traditie ontwikkelen designers en productmanagers collecties en concepten, die de leefomgeving vorm geven. Zowel in de sectoren Badkamer en Wellness, Tafelcultuur, Tegels als Keuken.
__
Meer informatie over Villeroy & Boch?