Dit zijn de vloer trends van 2022

De Paal Parket

Vaak is de vloer toch wel dé blikvanger van het interieur. Hij is dan ook een interessante sfeer bepaler. Daarnaast is het ook belangrijk dat hij voldoet aan andere eisen en wensen; wil je een duurzame, slijtvaste of makkelijk schoon te houden vloer, is het tijd om de sfeer in huis te veranderen of is de vloer versleten? Een nieuwe vloer biedt dan de uitkomst. Om je te helpen kiezen introduceert De Paal Parket de nieuwste vloertrends. Ontdek de mogelijkheden en laat je inspireren.

Visgraat vloer

Een vloertrend waar je momenteel niet meer omheen kan is de visgraat vloer. Deze is al jaren erg populair door zijn chique en elegante uitstraling. Doordat de visgraat vloer tegenwoordig ook vaak gelegd wordt in woningen met een moderne inrichting, is hij weer helemaal van deze tijd. Het patroon van deze vloer is tijdloos en daardoor past de vloer bij vrijwel iedere interieurstijl. Houdt er wel rekening mee dat een visgraat vloer, door het mooie patroon, moeilijk te leggen is, maar klaar je de klus dan heb je wel jarenlang plezier van de vloer.

visgraat vloer-de paal, the art of living

Pvc of houten vloer?

Naast dat een (eiken) houten vloer niet snel zal vervelen, maken de pvc-vloer en de laminaat vloer ook een opmars. Dit komt doordat de ontwikkeling van deze vloeren enorm snel gaat; ze zien er steeds netter uit en zijn van steeds betere kwaliteit. Hierdoor zijn ze nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer. Daarnaast worden de vloeren ook steeds duurzamer geproduceerd en dat draagt ook weer bij aan de toenemende populariteit. De Paal Parket werkt alleen samen met de juiste leveranciers om het beste vloerproduct te garanderen.

Natuurlijke kleuren en materialen hebben overhand

Zachte beige tinten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Vaak wordt voor een zandkleur op de muur gekozen zodat deze vervolgens gecombineerd kan worden met een vloer in natuurlijke lichte kleuren. De populariteit van deze kleuren hangt samen met het gegeven dat natuurlijke materialen ook steeds vaker gebruikt worden in het interieur. Samen zorgen ze voor een krachtig interieur waarin de vloer de hoofdrol zal spelen

Editor: Media team

Datum: 12-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: De Paal Parket