Vloeren kiezen: wij helpen je een handje!

Kies de perfecte vloer en creëer een droom interieur!

Tijd voor een nieuwe vloer? Dat is iets wat je niet zomaar even beslist. Vloeren kiezen is misschien wel één van de moeilijkste keuzes op het gebied van jouw woning inrichten. Maar tegelijkertijd ook één van de belangrijkste keuzes. Tapijt, tegels, gietvloer of parket, alle opties zijn mogelijk en iedere vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bij het kiezen van een vloer bepaal je ook voor een groot deel de uitstraling van jouw woning en/of de ruimte. Grote kans dat de meubels worden afgestemd op de vloer of de vloer op de meubels. Ga je voor strak en modern of voor warm en klassiek? Of wil je een mix? Kort samengevat, de keuze is niet makkelijk. Daarom helpen wij je een handje door een aantal mooie exemplaren achter elkaar te zetten. Wanneer je op de foto’s klikt, kom je bij het volledige project of vakspecialist die jou nog meer inspiratie kan bieden op het gebied van vloeren!

luxe villa, lab32 architecten, moderne villa, villa bouwen, villa ontwerpen, strak interieur, interieurontwerper, the art of living

Strakke gietvloer

We trappen af met een vloer die we steeds vaker zien in 2018: de gietvloer. Een strakke, vlakke vloer die in verschillende kleuren en varianten te zien is. Door bijna de gehele woning ligt een prachtige, lichte gietvloer van DRT Gietvloeren. Doordat de vloer op veel plekken terug komt in deze villa, zowel op de beneden- als bovenverdieping, wordt er eenheid gecreëerd.

Sfeerbeton, beton vloer, keuken, industrieel, interieur, The Art of Living Online

Beton vloer

Een prachtige donkere beton vloer maakt deze ruimte helemaal af. De vloer is beschikbaar in verschillende kleuren. Lekker makkelijk om te combineren met de stijl interieur die jij voor ogen hebt. Sfeerbeton heeft deze vloer gerealiseerd in dit bijzondere appartement. Het geeft de ruimte een enorm mooi contrast met de licht grijze muren en de vele lichtinval.

Bovenverdieping, slaapkamer, vloer, leer, Alphenberg sfeervol, haard, bed, symmetrische villa, PBV Architects

Leren vloer

Ik hoor je denken, “een leren vloer?!”. Ja zeker! Alphenberg maakte van het materiaal wat we allemaal kennen om tassen, jassen of schoenen van te maken, een unieke vloer. Eens lekker wat anders dan een parket of tegels. In de slaapkamer en kleedkamer werd deze bijzondere, donkere vloer geplaatst. Dit zorgt er meteen voor dat de ruimtes een warme en intieme uitstraling krijgen. Is deze unieke vloer misschien iets voor jou?

Houten vloer, visgraatvloer, Design Vloeren Nijkerk, woonkamer

Visgraatvloer

De visgraatvloer is helemaal van nu. Het welbekende patroon zien we vaak voorbij komen, in allerlei kleuren en houtsoort varianten. De vloer in dit patroon oogt luxe en stijlvol en kan bijna in iedere woning/interieur worden toegepast. Deze vloer van Design Vloeren Nijkerk is de echte eyecatcher van de benedenverdieping. Het patroon van de visgraatvloer is in de lengte gelegd, wat zorgt voor een extra ruimtelijk effect.

devos tegelbedrijf, vloer kiezen

Keramische parket vloer

Hout in een badkamer is niet mega praktisch, maar wat nu als je een tegel kunt vinden die wel dezelfde look heeft als hout? Niet alleen voor de badkamer is de keramische parket vloer een optie, dit kan ook zeker voor in de keuken, woonkamer of slaapkamer. Deze soort vloer heeft de voordelen van tegels, maar de warme en natuurlijke uitstraling van een houten vloer. Ideaal toch? Deze prachtige vloer is afkomstig van Tegelbedrijf Devos.

QTD, Interieur, Bank, Lounge, Sofa, Ramen, Shutters, Zonnewering, Woonkamer, Living, Verlichting, Haard, Kachel, Design,

Parket voor ieder interieur

Parket is natuurlijk een aloude klassieker die we al heel wat jaren terug zien in menig interieur. Het blijft ook gewoon een fijne optie. Er is zo ontzettend veel keuze in verschillende kleuren, houtsoorten, diktes etc. Maar dat maakt het aan de andere kant natuurlijk ook weer een stuk lastiger. Feit is wel dat een mooie houten vloer net dat beetje extra kan geven wat je interieur nog nodig had.

Badkamer in wit marmer

Marmer

Last but not least; marmer. Oh, wat blijft dit toch een ontzettend mooi materiaal om in je interieur te verwerken. Marmer straalt meteen luxe en exclusiviteit uit. Deze badkamer is helemaal afgewerkt met dit prachtige materiaal gezet door Beltrami. Wanneer je er voor wil zorgen dat er eenheid is in jouw interieur, kan je de marmersoort op verschillende plekken terug laten komen. Denk aan het keukenblad, een bijzettafel of een wand.

Nog meer inspiratie?

Aan diversiteit geen gebrek denk ik zo. Hopelijk gaat het vloeren kiezen je nu wat gemakkelijker af en ben geïnspireerd door onze voorbeelden. Wil je nu nog meer huizen zien van binnen? Kijk dan vooral bij onze exclusieve binnenkijkers. Nog veel meer inspiratie in hele diverse stijlen!

 

____

Nog meer leuke blogs zien? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 

 


blog, monique jansen, the art of living

Monique Jansen | Online Redactie | The Art of Living Online


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform deel ik trends op het gebied van wonen & interieur, neem ik je mee naar exclusieve events & laat ik je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.
__
Meer blogs van Monique lezen? Bekijk meer!