Vloeren


Artikelen

Meer over Vloeren

De basis van jouw interieur

Een goede vloer is echt een must in huis. Een vloer krijgt met de tijd veel te verduren en er wordt dagelijks op gelopen. Een vloer aanpassen op het interieur is niet altijd even makkelijk en daarom is het verstandig om hier van tevoren goed over na te denken. Het is van belang dat je vloer onderhoudsvriendelijk is en tegen een stootje kan. Het lijkt misschien een onderdeel dat niet zo belangrijk is, maar het heeft toch meer invloed dan je misschien denkt. Neem hiervoor dus zeker de tijd om te oriënteren en inspiratie op te doen in winkels en internet bijvoorbeeld.

Binnen de vloeren markt kennen we veel verschillen. Van een visgraat vloer, tapijt vloeren, tot een vinyl vloer. Tegenwoordig komen gietvloeren steeds vaker voor in huizen met een moderne uitstraling. Deze vloer is zeker een goede aanwinst in je woning en geeft een naadloze, strakke look. Het is een vloer die in bijna iedere woning tot zijn recht kan komen door de brede toepassingsmogelijkheden en uitgebreide kleurpaletten.

Opzoek naar een wat industriële look met een robuust karakter? Dan is een betonvloer de uitkomst. Tegenwoordig zijn deze vloeren veel terug te zien in lofts.

Ben jij opzoek naar een vloer met een scherpe prijs die snel geplaatst kan worden? Kijk dan zeker verder naar een laminaatvloer. Deze vloer heeft veel voordelen, ze zijn in honderden variaties beschikbaar en kunnen goed gebruikt worden in vochtige ruimtes. Zo kan een laminaat vloer ook prima geplaatst worden in ruimtes zoals de badkamer of keuken. Om ervoor te zorgen dat vocht minder snel door kan sijpelen kunnen de naden die tussen de planken zitten ingelijmd worden. De keuzes binnen laminaatvloeren is enorm uitgebreid, een laminaat vloer vinden die binnen jouw interieur past is dus zeker mogelijk!

De tapijt vloeren zijn een lange tijd heel populair geweest, een tijd geleden is de populariteit hiervan gezakt en nu zien we ze weer vaker voorkomen op de bovenverdiepingen in huis. Een tapijt vloer is een hele fijne aanvulling in je interieur en heerlijk warm onder je voeten.

Denk voordat je spullen gaat kopen voor de inrichting van het huis eerst goed na over de vloer die je wil gaan plaatsen. Dit is een item dat je niet makkelijk kan vervangen en gaat erg lang mee. Stem vervolgens de rest van het interieur af op de vloer, denk als tweede na over de wanden en kijk vervolgens naar de meubels en verdere accessoires voor in huis. Creëer op deze manier een interieur die volledig afgestemd is op elkaar. Loop elke dag je woning in met een fijn gevoel en kom tot rust in jouw geweldige interieur.