Vloerkleed inspiratie: 5x opvallende tapijten | The Art of Living 

Als je huis niet warm genoeg aanvoelt, mis je waarschijnlijk dit essentiële element: een vloerkleed. Vloerkleden kleden een interieur enorm aan. Allereerst geeft een vloerkleed niet alleen functioneel maar ook esthetisch gezien warmte. Daarnaast breekt een vloerkleed de vloer, waardoor je een knusser geheel krijgt. Als laatste kan een vloerkleed een ruimte aankleden, omdat de kleur en het ontwerp een enorme toevoeging kan zijn aan het interieurplan. Dat bracht ons op het idee om jou te voorzien van vloerkleedinspiratie. Zie hier 5x opvallende tapijten die gekozen zijn door de beste interieurarchitecten! 

________________________________________

Nr. 1

Vloerkleed, The Art of Living 

Jeroen van Zwetselaar

Voorbeeld één bevat meerdere kleuren en een organisch vormenpatroon. De kleuren zorgen ervoor dat je op meerdere manieren een match kunt maken met het meubilair, wat Jeroen ook zeer zeker heeft gedaan. De organische vormen geven een speels karakter aan de ruimte. 

________________________________________

Nr. 2

Vloerkleed, The Art of Living 

Margry Arts

Binnen een prachtig project van deze architect is gekozen voor tapijten met één kleur. Vooral de lengte en het materiaal zorgen voor het effect van een eyecatcher. Zo is de living ontzettend lang, waardoor de lengte van het tapijt ook indrukwekkend is geworden. De subtiele glans over het materiaal lift de ruimtes instant naar high-end waardig. 

________________________________________

Nr. 3

Vloerkleed, The Art of Living 

Piet Boon 

Normaliter is werken met blauw een gewaagde keuze; zeker als je kiest voor verschillende kleuren blauw. Piet Boon trekt hier zich duidelijk niets van aan. Deze cozy bioscoopruimte spat van je beeldscherm af! Vooral het tapijt mag echt de aandacht trekken hier vanwege de enorme glans, die het vloerkleed zeer dynamisch maakt. 

___________________________________

Nr. 4

RA. Studio

Opvallen met een vloerkleed doe je door keuzes te maken in kleur, vorm en design. RA. Studio maakt op al die drie vlakken interessante keuzes. Dit ovaalvormige vloerkleed bevat meerdere banen die samen een mooi patroon vormen. De kleur is redelijk neutraal met één koperen baan die eruit springt.

___________________________________

Nr. 5

Studio Sluijzer

Dit rechthoekige tapijt blijft je aandacht vasthouden vanwege het strokenpatroon. De stroken zijn namelijk asymmetrisch met elkaar ‘verbonden’ waardoor je een interessant effect krijgt. De kleurstelling is perfect binnen dit historische appartement. 

 

___

Tekst: Marlou Peters – Overkamp