vloerverwarming houtenvloer, Pruysen Parket, the art of living

  • Pruysen Parket
  • De Sluis 2
  • 4271 CZ Dussen (N-Br)
  • Contact:
  • Tel.: 0416 39 12 25
  • E-mail: info@pruysenparket.nl

Vloerverwarming houten vloer | Pruysen Parket

Laat je overtuigen: vloerverwarming gaat perfect samen met een houten vloer! Al vanaf 2001 beheersen de professionals van Pruysen Parket de techniek om parket te combineren met vloerverwarming. Het geheim zit ‘m in de specifieke legmethode in combinatie met een speciale coating en lijm, waardoor de warmte wordt geleid en verspreid. Je zult versteld staan van het comfort. Veel van de klanten van Pruysen twijfelen en hebben vaak veel vragen over vloerverwarming bij een houten vloer. Iedere onzekerheid die nog bestaat over dit ‘fenomeen’ wil Pruysen middels dit artikel graag bij je wegnemen.

Kans op beweging

Een houten vloer gaat niet ‘bewegen’ met vloerverwarming eronder, omdat ze bij Pruysen een speciale methode hiervoor hebben ontwikkeld die ze al ruim tien jaar succesvol toepassen. De cementdekvloer wordt met een speciale coating behandeld die voor een goede warmtespreiding en warmtegeleiding zorgt. Dit gebeurt in combinatie met een specifieke lijm die jaren elastisch blijft, ook onder invloed van warmte

vloerverwarming houtenvloer, Pruysen Parket, the art of living

Warmtegeleiding

Hout hoeft geen bedreiging te zijn voor de mate waarin warmte doorkomt. Hout heeft van zichzelf weliswaar een isolerende werking, maar zal uiteindelijk altijd de warmte doorlaten. Het is wel zo: hoe dikker de vloer, hoe langer het duurt. Het grootste gedeelte van de collectie van Pruysen is geschikt voor vloerverwarming. Bij aankoop geven zij u de Rc-waarde (isolatiewaarde) op van de vloer. Met deze isolatiewaarde kan de installateur je adviseren over de vloerverwarming.

vloerverwarming houtenvloer, Pruysen Parket, the art of living

Aandachtspunten

Bij het aanschaffen van een houten vloer die geschikt moet zijn voor vloerverwarming dien je te letten op de Rc-waarde (isolatiewaarde) van de vloer. De instroomtemperatuur van het water mag maximaal 45°C zijn en de afwerkvloer mag maximaal een warmte van 28°C krijgen. Het is ook noodzakelijk een luchtbevochtiger te gebruiken. De verwarming droogt namelijk de vloer extra uit; met een luchtbevochtiger houd je dit in balans.

vloerverwarming houtenvloer, Pruysen Parket, the art of living

Vloerkoeling

Het koelen van de vloer gebeurt via dezelfde leidingen als het verwarmen. Bij koeling kan echter condensvorming ontstaan. De combinatie hout en vocht hoeft echter geen debacle meer te zijn, zo weten ze bij Pruysen uit ervaring. Al jaren werken ze volgens een specifieke techniek waardoor voorkomen wordt dat condensvorming schade toebrengt aan de vloer. Toch nog vragen? Bel ze gerust even…

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Pruysen Parket

___

Pruysen Parket
___

Wil je meer projecten van Pruysen Parket bekijken?