Vochtproblemen in en rondom je huis

Wanneer je last hebt van vochtproblemen in je huis dan kun je ervoor kiezen om vochtbestrijding uit te laten voeren. Deze problemen kunnen op verschillende plekken in je huis tegenkomen. Zo kan je last hebben van vochtplekken op je muur of kan er een laag water in je kelder liggen. Daarom is het goed als je een ervaren vochtbestrijder naar je problemen met vocht laat kijken.

Opstijgende vocht

Een van de meest voorkomende vochtproblemen die in een huis voorkomt is opstijgende vocht. Dit probleem komt vooral bij oudere woningen voor die niet voorzien zijn van een waterkering. Wanneer een waterkering slecht is aangebracht of beschadigd is, kunnen ook nieuwere woningen last krijgen van optrekkende vocht. Optrekkende vocht wordt veroorzaakt door grondwater dat onder grote druk door de onderkant van de muren heen sijpelt. Wanneer opstijgende vocht niet behandeld wordt kunnen er schimmels ontstaan wat slecht kan zijn voor je gezondheid.

Buitenmuren

Vochtproblemen zijn niet alleen binnen je huis te vinden, ook de buitenkant van je huis kan problemen met vocht hebben. De buitenkant van je huis staan voortdurend bloot aan de weersomstandigheden, hierdoor kan het metselwerk gaan slijten. De muren worden poreus en er kunnen scheuren gaan ontstaan. Wanneer je je muren niet op tijd laat behandelen door vochtbestrijding, zal de regen doorsijpelen naar de binnenmuren wat voor vochtige binnenmuren kan zorgen.

Aan de bel trekken

Wanneer je last hebt van vochtproblemen in huis, is het van belang dat je tijdig aan de bel trekt. Problemen met vocht kunnen er niet alleen voor zorgen dat je huis er minder aantrekkelijk uit gaat zien, maar het neemt ook grotere gevolgen met zicht mee. Hierdoor is het van belang dat je op tijd in gesprek gaat met een vochtbestrijder.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.