Voel je een eregast in dit luxe restaurant: The Harbour Club

The Harbour Club

Al jarenlang trekken de locaties van The Harbour Club in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag veel gasten uit Brabant en Limburg. Niets lag dus meer voor de hand dan vroeg of laat uit te breiden naar het zuiden. Die gelegenheid diende zich aan toen sterrenrestaurant De Karpendonkse Hoeve vorig jaar te koop kwam. De langgevelboerderij die al meer dan veertig jaar als luxe restaurant was ingericht, werd overgenomen door The Harbour Club. Na een grondige verbouwing brengt een nieuw team van The Harbour Group sinds april dit jaar de inmiddels zeer gewilde mix van lekker eten, drinken en entertainment.

In Europa kennen we de klassieke verdeling tussen horeca en theater. Je gaat éérst een aperitief drinken, dan aan tafel en vervolgens vanuit het restaurant naar het theater of de discotheek in. Allemaal tijdrovende verplaatsingen die bovendien de sfeer onderbreken en uiteindelijk niets bijdragen aan het plezier. In de trans-Atlantische wereld is die verdeling geen wet, hier vermaken zij hun gasten liever de hele avond. Eigenaren Richard van Leeuwen en Joost Verhoeven hebben dat goed begrepen. Zij hebben een eigentijdse en Nederlandse vertaling van dit internationale concept gemaakt.


Restaurant

Luxe restaurant, bar, The Harbour Club, The Art of Living

Alle leveranciers van het restaurant

Maatwerk interieur

Strak Interieurmakers

Sfeerverlichting

Design Electro Products

Eregast

“We hebben The Harbour Clubs binnen enkele luxe hotels, zoals in het Apollo Hotel in Amsterdam-Zuid, maar onze formule komt het best tot zijn recht op onze eigen locaties”, zegt eigenaar Joost Verhoeven. “Deze hoeve ligt prachtig aan het water – de Karperdonkse plas – en bood ons veel ruimte voor zowel een groot terras als een riant aantal parkeerplekken voor de deur. “Wie met vrienden of familieleden een bezoek brengt aan The Harbour Club voelt zich bijna een eregast in plaats van een gewone gast. Vanaf de entree tot het vertrek worden alle gasten persoonlijk begeleid en in de watten gelegd. De booths zijn open maar rond en vormen een plek waar je de hele avond gezellig met je groepje kunt zitten. Er is altijd aandacht van het personeel, maar er is vooral altijd wat te doen en te zien in The Harbour Club. De grote bar springt overal in het oog, net als de enorme wijn klimaatkast, met duizenden flessen wijn en natuurlijk champagne. Ook de keuken is open, zodat de gasten een blik kunnen werpen op de bereiding van de gerechten.


Terras

Luxe restaurant, bar, The Harbour Club, The Art of Living

Alle leveranciers van het terras

Architect

Sloven Architectuur

Van het hoogste niveau

Kwaliteit is een ander wezenskenmerk van de formule. Veel van de champagne die wordt geschonken is daarom niet toevallig van het merk Dom Perignon, veel van de chefs hebben hun sporen verdiend in eersteklas restaurants. Maar ook het entertainment is van dit hoge niveau. “We hebben contacten met alle bekende namen in de wereld van zang en amusement”, zegt Joost Verhoeven. Een avondje uit in The Harbour Club moet zo van begin tot eind vol aangename verrassingen worden. Tegelijk weet het personeel dat niets zo dodelijk kan zijn voor plezier als juist een overkill eraan. Daarom is het geheim van het succes van The Harbour Club het subtiele evenwicht tussen het prikkelen van de zintuigen als de neus, smaakpapillen, ogen en oren: de muziek staat nooit té hard, het licht is nooit té fel en de gehele sfeer beweegt mee met het verloop van de dag.

Editor: Media team

Datum: 27-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers

Fotografie: Jaro van Meerten