Gerenoveerde villa | Colla Architecten, the art of living

Volledig gerenoveerde villa | COLLO architecten

Om te komen tot een eindresultaat dat aansluit bij de persoonlijke wensen van de eigenaars, vormt Edwin Ames van COLLO architecten uit Santpoort-Zuid zich eerst een helder beeld van het woon- en leefgedrag van de eigenaren. “Persoonlijke interactie en verbinding zijn een van de belangrijkste pijlers”, benadrukt de architect van deze prachtig gerenoveerde villa. Een mooi voorbeeld van een eigentijds ontwerp waarin alle elementen op een innovatieve manier zijn geïntegreerd.

Gerenoveerde villa | Colla Architecten, the art of living

Stalen deuren en kasten: Woest & Roest.

Gerenoveerde villa | Colla Architecten, the art of living

Meubels: 4Udesigned.nl. Stalen deuren en kasten: Woest & Roest.

 

Natuur naar binnen gehaald

Praktisch aan de kust, op een perceel van ruim 1.000 m2, ligt aan de voet van de duinen deze verbouwde jaren ‘50-villa in Santpoort-Zuid. Door de vele hokkerige ruimtes en lage plafonds was het, ondanks het woonoppervlak van 200 m2, een donker huis met een onlogische routing. Vanwege de spaarzame ramen was er weinig contact met de bosrijke omgeving. In co-creatie met de bewoners is de natuur in het nieuwe ontwerp naar binnen getrokken. Ons oog valt op de duintuin rondom het huis met kastanjestammen, helmgrassen en beplanting die van droge grond én zon houden. Het verfijnde behang achter de velvet loungebank in de living, heeft subtiele glinsterende lijnen in een veld met wuivende halmen en her en der een vogel in zacht mat en glanzend groen reliëf.


“Inspiratie. architectonisch design, functioneel gemak en luxe zijn door COLLO architecten met elkaar verbonden”


Interieurbouw: Adrichem Interieurbouw. Verlichting: BVBA Wever & Ducré. Meubels: 4Udesigned.nl. Gashaard: Barbas Bellfires.

Gerenoveerde villa | Colla Architecten, the art of living

Meubels: 4Udesigned.nl. Gashaard: Barbas Bellfires.

Gerenoveerde villa | Colla Architecten, the art of living

Plaatmateriaal: DecoLegno BV. Keukeneiland – volledige realisatie en ontwerp: Onyx Kitchen.

 

Licht en ruimte

Om licht en ruimte te creëren in deze gerenoveerde villa heeft de architect een centrale as getekend, waarin de secundaire ruimten zijn ondergebracht. Zowel de keldertrap als hoofdtrap naar de verdieping heeft een andere plek gekregen. De in de lengterichting gebouwde hoofdas, is als het ware de ruggengraat van het huis. Domotica, de meterkast, trappen en het toilet zijn hiermee aan het oog onttrokken. Om de grote kastenwand heen zijn alle woonfuncties ontworpen. Bijzonder en functioneel is de contra-snijdende en verbindende tweede as die schuin door de hoofdas heen loopt. Een architectonisch meesterwerkje, dat aan de voorzijde uitmondt in de bijkeuken en aan de tuinzijde in een serre uitbouw die dienstdoet als eetkamer.

Gerenoveerde villa | Colla Architecten, the art of living

Natuursteen: Neolith via Michel Oprey & Beisterveld.

Gerenoveerde villa | Colla Architecten, the art of living

Badkamerkranen: Hansgrohe IMC BV – AXOR.

 

Origineel en inventief

Inspiratie, architectonisch design, functioneel gemak en luxe zijn door COLLO architecten met elkaar verbonden in het nieuwe ontwerp voor de gerenoveerde villa. Het ontwerp is een betrokken uiting geworden van het gevoel van de opdrachtgever. Natuurlijke materialen voeren de boventoon en symboliseren hun leefstijl in relatie tot de natuur. Verrassende accenten in samenspel met authentieke details, zoals de houten gebinten die zichtbaar zijn gemaakt en zelfs in de badkamer waarbij de regendouche is geïntegreerd.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Ingrid Dercksen, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Meer projecten zien van COLLO architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media