Natuurgevelsteen, villa, gemetselde villa, Natuursteen

  • Natuurgevelsteen
  • Zuideropgaande 46A
  • 7913 TN Hollandscheveld

Volledig in natuursteen gemetselde villa | Natuurgevelsteen

Natuursteen is een eeuwenoud materiaal, maar is zijn charme nooit verloren. Natuurgevelsteen bekleedt vaak luxe woningen met dit authentieke materiaal. Vaak een gevel of een deel ervan en soms worden hun producten ingezet als complete metselsteen rondom. Toch gaan ze nog veel verder dan dat voor je en dat laat dit project wel zien. Hier is namelijk natuursteen zowel binnen als buiten toegepast en buiten niet alleen op de gevel, maar ook voor de afwerking van het terras en de plantenborders. Het ontwerp is van Bouwkundig Tekenbureau Ipe van der Deen.

Rustiek beeld

Op een prachtige vrije locatie in Drenthe ligt deze volledig in natuursteen gemetselde villa. De Natuurgevelsteen in de sortering Rome zorgt voor een prachtig rustiek beeld. Dankzij de vrije ligging van het kavel en de gecreëerde hoogteverschillen heeft het geheel een statige uitstraling. De gevels zijn uitgevoerd in travertin, gezaagd op vijf centimeter hoogte en heeft een natuurlijke gebroken structuur. De steen is met een antraciete mortel verwerkt in wildverband, door het toepassen van vrije lengtes.

Rondingen in metselwerk

In zowel het interieur als exterieur zijn rondingen aangebracht in het metselwerk. Waar nodig is dit mogelijk gemaakt door middel van speciale vormstenen. Ook buiten is over alle details nagedacht. Zo zijn de betonnen prefab lateien voorzien van natuurstenen strips, waarmee zeer fraaie rollagen zijn gemaakt. Bij het inrichten van de landschapstuin is gekozen voor blokken travertin van dezelfde groeve. Het materiaal gaat prachtig op in de waterpartijen en maakt het totaalplaatje compleet.

Natuurgevelsteen, villa, gemetselde villa, Natuursteen

Meer over Natuurgevelsteen

Al eeuwenlang stapelen wij stenen om in te wonen, te recreëren, te werken en te leven. Dankzij de stenen van Natuurgevelsteen wordt elk bouwwerk omgetoverd in prachtige, unieke en sfeervolle verschijningen. Tevens hebben ze het voor elkaar gekregen om de natuurstenen te verwerken door middel van de Nederlandse halfsteense metseltechniek. De werkwijze van het bedrijf is simpel, duidelijk en past bij het Nederlandse werken. Zo is het bedrijf betrokken bij het gehele proces. Ook op de bouwplaats zijn de meesters aanwezig om het proces te blijven monitoren en sturen.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Natuurgevelsteen

____


____

Meer projecten zien van Natuurgevelsteen?