
Het keukenblad is een belangrijk onderdeel van de keuken. Het blad moet niet alleen bij het prachtige design van de keuken passen, maar het moet ook over de juiste eigenschappen beschikken. Het materiaal waarvan het keukenblad wordt gemaakt is dan ook erg belangrijk. Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. De verschillende kenmerken van verscheidene keukenbladen zullen toegelicht worden, zodat je de juiste keuze kunt maken.
Composiet
Een keukenblad van composiet is een interessant alternatief voor een natuurstenen werkblad. Het materiaal is in erg veel verschillende soorten te verkrijgen waardoor het materiaal erg in trek is. Er is altijd wel een blad van composiet dat past bij jouw keuken.
Corian
Corian is duurzaam materiaal dat ook nog erg hygiënisch is. Je kunt het materiaal goed schoonhouden en daardoor kent het een lange levensduur. Daarnaast is Corian erg veelzijdig en kan daardoor verwerkt worden in ieder gewenst formaat. Het materiaal doet het goed als werkblad, bar, spoelbak of als achterwand, maar je zou het ook in de gehele keuken kunnen verwerken.
Graniet
Een keukenblad van graniet geeft iedere keuken een luxe, high-end uitstraling. Het is een erg duurzaam product waardoor velen al jarenlang voor dit materiaal kiezen. Graniet is in verschillende steensoorten en kleuren te verkrijgen zodat het materiaal daadwerkelijk geschikt is voor ieder keukendesign.
Keramiek
Keukenbladen van Keramiek zijn sterk in opkomst. Dit is niet vreemd, want het materiaal kent veel praktische eigenschappen en het huidige assortiment speelt goed in op de actuele trends. Het is zelfs mogelijk de bladen een print te geven waardoor het blad een marmer, roest of betonlook krijgt.
Kunststof
Door de jaren heen zijn kunststof keukenbladen verder ontwikkeld. Waardoor ze kleurvast, stootbestendig en makkelijk in onderhoud zijn. Opnieuw zijn deze bladen ook in alle kleuren, maten en structuren te verkrijgen. Het is zelfs mogelijk om voor een Dekker Greengridz duurzaam keukenblad te kiezen. Dit is een stuk milieuvriendelijker.
Roestvrijstaal
Een RVS, ook wel roestvrijstaal, werkblad heeft veel opties en geeft een extra dimensie aan je keuken. Het materiaal is vooral geschikt voor werkbladen, achterwanden, kranen, zijwanden. Maar voor een extra bijzonder effect ook voor de hele keuken.
Fotografie: ASWA Keukens