previous arrow
next arrow
Slider

Vreugdevolle zomervilla | Keeldar Projecten

In een groene naoorlogse wijk in het Utrechtse De Meern vindt een ware metamorfose plaats. Eén voor één worden hier vrijstaande bungalows hoogwaardig gerenoveerd en veranderd in moderne, comfortabele en duurzame droomhuizen. Viktor van Hooff, eigenaar van het gelijknamig architectenbureau, en Marvin Keeldar, eigenaar van Keeldar Projecten, ontwierpen en verbouwden enkele van deze paleisjes, waaronder deze zomervilla voor een gezin dat graag de zon omarmt.

Kozijnen: Bluemink Kozijnen

 

Zwart zet de toon

De zwartgrijze voordeur van de zomervilla rekent meteen af met de blank afgewerkte voordeuren van weleer met figuurglas en siersmeedwerk. Deze stoere deur zet meteen de toon. Een moderne glazen taatsdeur in de hal geeft toegang tot de gezellige woonkamer met, trapje af, aansluitend de woonkeuken. Het zomergevoel is in het interieur nooit ver weg door de keuze voor natuurlijke, strandachtige materialen. Dit wordt versterkt door de toepassing van de kleur greige op de muren. Geen grijs, geen beige, maar bij elkaar een prachtige, warme kleur.

Zomervilla, Keeldar projecten, the art of living

Parketvloer: Pieter van Vredendaal. Verlichting: Berla Lighting.

Natuursteen: Michel Oprey & Beisterveld. Kokendwaterkaan: Quooker Nederland BV.

Zomervilla, Keeldar projecten, the art of living

Gemakkelijk, overzichtelijk en traploos

De indeling en uitstraling van de bestaande bungalow voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd en ook niet aan de wensen van de bewoners. Na de renovatie is het huis verduurzaamd met zonnepanelen en isolatie en zijn alle ruimtes richting tuin gesitueerd, zodat er veel licht binnenkomt. Op die manier is een zomervilla gerealiseerd. De woonkamer en keuken bevinden zich aan de voorkant van het huis met uitzicht op de tuin, net als de slaapkamers die nieuw aangebouwd zijn.

Zomervilla, Keeldar projecten, the art of living

Overgang naar nieuwe ruimtes

Een lange hal verbindt de slaapkamers van de kinderen, de ouderslaapkamer met inloopkast en twee badkamers met elkaar. De paneeldeuren met zwart deurbeslag hebben onzichtbare scharnieren met een geïntegreerd slot. Handig en mooi, maar het laat ook zien hoe hoogwaardig en gedetailleerd de verbouwing is gerealiseerd. De slaapkamers hebben allemaal grote ramen tot op de grond, die dienstdoen als raam, maar ook als deur. Er stroomt een zee van licht door naar binnen. Het gebruik van luxe sanitair, zoals gouden kranen, is gedurfd, verfrissend en ambitieus.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek geschreven voor magazine nr.4
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten zien van Keeldar projecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media