Vrijstaand bad, Villeroy-&-Boch, the art of living

  • Villeroy & Boch
  • Divisie Badkamer & Wellness
  • Postbus 40361 | 3504AD Utrecht

Vrijstaand bad van ongekende klasse | Villeroy & Boch

Dit landhuis heeft bij de eerste aanblik een rijke uitstraling die perfect past in de omgeving. Kenmerkend is het rieten dak dat wordt afgewisseld met pannen dakvlakken waardoor het geheel een speels karakter krijgt. Verder zijn er veel klassieke Hollandse kenmerken toegepast zoals de houten overstekken, het metselwerk van getrommeld steen, de schoorsteen met hardstenen rand en de steile dakhellingen. Net als de toegepaste verhoudingen, het ovale raam, het gebruik van natuursteen en de houtconstructie die zichtbaar is gebleven. Deze uitgesproken stijl komt ook veelvuldig terug in het interieur. Vooral het vrijstaand bad van Villeroy en Boch is zo’n uitsproken keuze.

Bed- and bathroom

De masterbedroom op de eerste etage bestaat uit een af te sluiten eenheid samen met de garderobe en de eigen badkamer. Het gedeelte waar het bed staat heeft een Frans balkon en de eikenhouten spanten tot in de nok van het dak maken het tot een bijzonder knusse plek. Naast het slaapgedeelte is de badkamer gesitueerd, die overgaat naar een ruimte met toilet en regendouche met een sunshower. Het vrijstaande bad staat in het middenzuiver symmetrisch. Het model is heel strak en massief. Eigenlijk lijkt de badkuip een gigantische baksteen die iets is opengesteld en verder diep uitgehold. De centrale plek die het vrijstaand bad heeft gekregen voegt veel allure toe aan de beleving. De spierwitte teint accentueert heel natuurlijk met het beton en hout.

Hoogwaardig lifestylemerk

Villeroy & Boch is vandaag de dag een hoogwaardig Europees lifestylemerk. Met meer dan 265 jaar aan ervaring bestaat het assortiment van het bedrijf uit producten van hoge kwaliteit. 2018 staat voor Villeroy & Boch in het teken van vernieuwing. Dit uit zich in gloednieuwe premium badkamercollecties ‘Antheus’ en ‘Finion’ en diverse materiaal- en toiletinnovaties.

 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

____

villeroy & boch, luxe badkamer, regendouche, the art of living

____

Meer projecten bekijken van Villeroy & Boch?