stalen trap, van bruchem staircases, hotel, uniek design

  • Van Bruchem Staircases
  • Skoon 80 – F
  • 1511 HV Oostzaan

Vrijstaande stalen trap voor een bijzondere hotelentree | Van Bruchem Staircases

Een vrijstaande stalen trap voor een bijzondere hotelentree. Dat was de wens van een luxe strandhotel in Cadzand. Van Bruchem Staircases pakte deze uitdaging met beide handen aan. Het resultaat? Een prachtige trap die direct de aandacht trekt.

Het strandhotel waarvoor de exclusieve trap is ontworpen onderscheidt zich niet alleen door gastvrijheid, maar ook door gevoel voor stijl. Daarom wilden de opdrachtgevers graag een bijzondere entree creëren mét een vrijstaande trap. Een vereiste was dat de trap geheel los zou komen te staan van de muren. En dat is nog niet zo makkelijk. Van Bruchem Staircases gebruikte hiervoor een flinke staalconstructie in de vloer en aan de verdieping. De hele constructie is onzichtbaar in het eindresultaat verwerkt. Zo behoudt de trap zijn elegante uitstraling.

Stalen trap als sculptuur

Vanzelfsprekend is een trap op de eerste plaats functioneel. Bezoekers gebruiken de trap om zich in het hotel van de begane grond naar de eerste verdieping te verplaatsen. Daarnaast heeft de stalen trap echter nóg een functie. Het is een sculptuur! Deze functie wordt extra benadrukt door verschillende details. Zo is de trap aan de onderkant dichtgezet met stalen platen.

Staal en hout

De hoteltrap is niet volledig gemaakt van staal. De treden zijn van eikenhout, donker geolied zodat het dezelfde kleur heeft als het staal. Staal en hout vormen hierdoor een mooi geheel. Tegelijkertijd zorgt het hout ervoor dat de stalen trap toch ook een warme uitstraling heeft.

stalen trap, van bruchem staircases, hotel, uniek design

Stijlvol geheel

Een stalen trap kan erg massief ogen, maar dat is bij dit ontwerp absoluut niet het geval. De trap lijkt te zweven in de ruimte. Ook de verdere uitstraling van de entree draagt hieraan bij. Zo wordt het donkere staal gecombineerd met een warme, okergele bank, met planten en bolvormige lampen. Het hotel heeft haar doel – een stijlvolle entree – meer dan bereikt.

 

Tekst: Van Bruchem Staircases
Fotografie: Van Bruchem Staircases

____

____

Alle projecten van Van Bruchem Staircases bekijken?