Vurenhout: de oplossing voor buiten

The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten. In dit artikel zoomen we in op een materiaal soort wat ontzettend populair is; hout! De meeste mensen kennen de houtsoort vurenhout wel. Het hout is afkomstig van de fijnspar, een lid van de dennenfamilie. Het is een geschikte houtsoort voor veel buitenprojecten en biedt veel mogelijkheden…

Hout voor buiten

Vurenhout wordt veel voor binnen projecten gebruikt maar de houtsoort is ook zeker geschikt voor projecten buitenshuis. Mits het hout goed behandeld is natuurlijk. Deze behandeling kan onder andere gedaan worden met HK-Lazuur. Dankzij de behandeling wordt de levensduur van het hout verlengd, omdat het beschermd is tegen allerlei bedreigingen van buitenaf. Over het algemeen is na zo’n behandeling het hout verzekerd van een levensduur van 5 tot 10 jaar. Vurenhout is erg gevoelig voor vocht, insecten, houtrot en andere bedreigingen van buitenaf. Hierdoor is een behandeling van het hout zeker een aanrader.

Mogelijkheden

Er zijn veel mogelijkheden voor het werken met vurenhout. Zo is het geschikt voor onder andere blokhutten, tuinmeubels en bloembakken. Maar ook kan het ingezet worden voor de bouw van overkappingen. Vurenhout is een mooie, relatief goedkope en veelzijdige houtsoort waar je dus zowel binnen als buiten mee aan de slag kan! Denk bijvoorbeeld aan vurenhouten wanden bij je veranda of een kapconstructie en het stijl- en regelwerk van bijvoorbeeld een schuur. Verder is vurenhout makkelijk bewerkbaar, gemakkelijk te verlijmen, maar kan wel snel splijten tijdens het nagelen of schroeven.

Vurenhout binnenshuis

Vurenhout is niet alleen buitenshuis te gebruiken, maar ook in het interieur van je woning. Denk hierbij aan vloeren, trappen, binnenkozijnen,  maar ook meubels zoals boekenkasten, tafels, tv-meubels en kasten. Vurenhout is licht wit-geel van kleur en verkleurt na lange blootstelling aan licht. Dan wordt het geelbruin van kleur, maar dit proces zal binnenshuis minder snel verlopen als buitenshuis.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.