previous arrow
next arrow
Slider

Waanzinnig landhuis | Frank Ruiter

De getalenteerde architect Frank Ruiter heeft recentelijk drie prachtige projecten opgeleverd. Je ziet overal zijn persoonlijke touch terugkomen. Als de drie projecten naast elkaar in de straat hadden gelegen, waren ze perfect in elkaar overgevloeid. De eerste woning die we in de schijnwerpers zetten is een prachtig landhuis in de provincie Antwerpen. In deze groene omgeving met bourgondische inslag werden we hartelijk welkom geheten door Rianne en haar man. Zij zijn de trotse eigenaars van een imposant landhuis dat ze twee jaar geleden betrokken en waar ze zich inmiddels helemaal thuis voelen tussen vrienden en het ruisen van de bomen.

Frank Ruiter, Landhuis, the art of living

Interieurontwerp: Loft Interiors. Beeld en geluid: Technica Nova.

Frank Ruiter, Landhuis, the art of living

Ruim in zijn jasje

Het landhuis heeft bij de eerste aanblik een rijke uitstraling die perfect past in de omgeving. Kenmerkend is het rieten dak dat wordt afgewisseld met pannen dakvlakken waardoor het geheel een speels karakter krijgt. Het hoofdhuis in het midden is van steen, de garage rechts is afgewerkt met eikenhouten planken en ook het werkgedeelte links lijkt ‘aangebouwd’. Op deze manier ontstaat de indruk dat het huis organisch is gegroeid. Verder zijn er veel klassieke Hollandse kenmerken toegepast zoals de houten overstekken.

Frank Ruiter, Landhuis, the art of living

Maatwerk meubels: Otto Schop Timmerwerken B.V. Kokendwaterkaan: Quooker Nederland.

Frank Ruiter, Landhuis, the art of living

Vloeren: Houtsnip. Deurbeslag: Dauby.

 

Intiem klassiek

De entrée is besloten, alsof de rest van het huis zich nog niet wil blootgeven. Eenmaal binnen loop je volop de ruimte en het licht tegemoet. De Franse Dallen op de vloer zijn gelegd in vallende lengtes van verschillend formaat. Links van de hal bevindt zich de bibliotheek met een vide tot in de nok waar het licht via een ovaal raam zacht naar binnen valt. Voor de verlichting in huis is op meerdere plekken gekozen voor subtiele bronzen cirkels die, ondanks hun verfijnde karakter, toch opvallen.

Frank Ruiter, Landhuis, the art of living

Bad: JEE-O

Keuken is the place to be

De keuken is absoluut het hart van het landhuis en ligt een trede lager dan de rest van het huis, wat zorgt voor geborgenheid. De ruimte is als het ware naar buiten geduwd en door de toepassing van vele ramen is de verbinding met de tuin optimaal. Staande aan het watereiland kijk je lekker ver weg. De eikenhouten kasten in de keuken zijn allemaal op maat gemaakt.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek geschreven voor magazine nr. 3 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Wil je meer projecten zien van Frank Ruiter?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media