Waanzinnig landhuis met heerlijk terras

Livium

Soms moet je even diep ademhalen om de schoonheid van de omgeving tot je te nemen. Dat was ook het geval bij dit landhuis, dat verscholen ligt in een prachtig coulisselandschap. Het was dan ook noodzaak om de woning zo te ontwerpen dat hij volledig verbonden zou zijn met zijn omgeving. Er werd met zorg omgegaan met de natuur, waardoor de bewoners nu niet alleen van hun nieuwe woning kunnen genieten, maar ook van de fantastische omgeving. Een heerlijk terras was dan ook een must en dient als brug tussen de omgeving en het landhuis. Het is dé plek om te genieten van het buitenleven.

Modern terras 

Normaliter zie je dat het terras gekoppeld zit aan het huis, maar dit streven werd nu helemaal losgelaten. Dat gebeurde eerst uit praktische redenen. Een overkapping aan het huis zou te laag worden en het zou lichtinval in de woning beperken, maar nu is er ook een mooi contrast ontstaan tussen een modern terras en een klassiek landhuis. De terras overkapping is gemaakt van staal en hout. Het houten plafond geeft het terras een natuurlijke uitstraling en zorgt ervoor dat de buitenruimte past bij het exterieur van de villa.

Louvredak  

In het de overkapping werd een luxe louvredak van Livium geplaatst met lamellen die open en dicht kunnen. Hierdoor kun je de mate lichtinval bepalen en is het mogelijk om de overkapping te openen of sluiten naar de weersomstandigheden. Ook aan de zijkanten werd een schuifsysteem aangebracht dat eenvoudig te open en sluiten is. Dit samen maakt van het terras een heerlijke plek om de omgeving in je op te nemen en volledig tot rust te komen.

Meer over Livium 

Livium presenteert de meest innovatieve zonregulering, louvredaken, louvrepanelen en shutters. Zij gebruiken hoogwaardige materialen en staan garant voor mooi maatwerk. Ze kijken graag samen met hun klanten naar de wensen en de bijpassende mogelijkheden. Zo komen ze altijd tot het beste resultaat.

Editor: Media team

Datum: 02-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Jurrit van der Waal

Fotografie: Danyel Weideman