Waanzinnig mooi wonen in verrassende villa

Van Aarle’s Bouwbedrijf

Van Aarle’s bouwbedrijf: de naam geeft klip-en-klaar aan wat hun vak is. Maar soms komt daar een tak van sport bij, zoals in het geval van deze nieuwe villa waar het bedrijf meer deed dan de realisatie. Niels van den Berg: “We werden aangedragen bij de nieuwe eigenaar van het perceel. Over de voor hem gemaakte summiere tekeningen hebben wij meegedacht, ze verder uitgewerkt en uiteindelijk ook gerealiseerd.” En zo verrees er een royale villa met bovendien een verrassende indeling aan de rand van een bosrijke Brabantse omgeving.


Ontwerp

Villa, mooi, Van Aarle’s Bouwbedrijf, The Art of Living

Alle leveranciers van het ontwerp

Rieten kap

Rietstijl

Eikenspant constructie

Techwood
Villa, mooi, Van Aarle’s Bouwbedrijf, The Art of Living

Weergaloze wenteltrap

De weergaloze wenteltrap die je in de entree treft, slingert zich een weg naar de bovenste verdieping, al steunend op een van de eikenhouten binten die de villa rijk is. De trap is een markant onder­deel van het interieur. Hij dient ook als afscheiding tussen de keuken en de entree en ligt boven het maaiveld. Onder de wenteltrap is een garderobe gemaakt. Loop je om de trap heen, dan arriveer je bij het woongedeelte. Links voorbij de wenteltrap is een grote klassieke schouw met een loungehoek. Voorbij die loungehoek kom je in de keuken die aan de achterzijde van de woning ligt. Als je rechts om de wenteltrap naar beneden gaat, beland je in de woonkamer waar je ook nog naar een werkkamer door kunt lopen.


Living

Villa, mooi, Van Aarle’s Bouwbedrijf, The Art of Living

Alle leveranciers van de living

Wandbekleding

The Flagstone Company

Leverancier haarden

Heerkens fireplaces

Meubilair

Novalis.O

Stalen binnendeuren

Preferro

Keukenapparatuur

Gaggenau

Natuursteen

Grillo Natuursteen

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Kunst en vuur

De benedenverdieping heeft een loungehoek met bank en fauteuil bij een klassiek vormgegeven haard. Op de achtergrond fungeert de wenteltrap als een soort kunstwerk. Je kunt ook gezellig verderop plaatsnemen op de moderne hoekbank, die uitgevoerd is in een combinatie van stof en leer. De horizontale haard maakt onderdeel uit van een schouw afgewerkt met robuuste steenstrips. De schouw loopt door tot in de nok. Opvallend zijn de kunstzinnige moderne beelden in het interieur. Een andere blikvanger vormt de eikenhouten draagconstructie, die een prominent onderdeel is van de modern landelijke uitstraling en wordt uitgelicht met spots. In de villa zijn niet alleen spots toegepast maar ook sfeervolle armaturen met een modern design. Voorbij dit zitgedeelte kom je via een paar treden in de werkkamer die baadt in het daglicht en via taatsdeuren zicht geeft op een klassieke auto. Behalve deze ‘garage’ is er nog een dubbele garage.

Breed kookeiland

Op de begane vloer, ligt net als boven en op de trap, een houten visgraatvloer: zowel in de woonkeuken, werkkamer als in de verschillende zitruimtes. De schitterende keuken in de uitbouw is uitgevoerd met een breed koperkleurig eiland met een werkblad van marmer. Aan dit eiland kan niet alleen gekookt worden, maar ook worden gegeten aan de bar. Even verderop bij de zwarte kastenwand met keukenapparatuur is een eettafel geplaatst Hier heb je een prachtig uitzicht over de tuin en het bijgebouw. De schuin weglopende overstek draagt bij aan het knusse gevoel in de keuken.


Bovenverdieping

Villa, mooi, Van Aarle’s Bouwbedrijf, The Art of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Wellness

VSB Wellness BV

Loopbrug

Als je boven over de brug loopt, kun je goed naar buiten kijken door de lamellen. Andersom kun je van buiten niet naar binnen kijken, waardoor de bewoners privacy hebben. Op de brug lopen is een bijzondere ervaring: je kijkt vanaf hier een groot deel van de villa door en loopt onder de eikenhouten draagconstructie én door een hoge schouw die vanuit de woonkamer naar boven doorloopt tot in de nok. Eenmaal de schouw gepasseerd hebbende, begeef je je in de masterbedroom. Deze luxueuze ruimte met tot in de nok doorlopende maatwerkkasten heeft naast het bed een vrijstaand bad. Dit staat op een plateau in een nis met robuuste donkere stenen. Achter het lederen hoofdbord van het bed is een inloopdouche geplaatst en aan de achterzijde van de inloopdouche een wastafelmeubel met marmeren blad. De eikenhouten binten geven ook aan deze ruimte een prachtige natuurlijke uitstraling. Halverwege de loopbrug is nog een gastenkamer met badkamer gerealiseerd in dezelfde stijl als de masterbedroom.


Exterieur

Villa, mooi, Van Aarle’s Bouwbedrijf, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Bouwbedrijf

Van Aarle’s Bouwbedrijf

Buitentegels

Schellevis Beton

Tuinontwerp

Mols Tuinen

Dak van riet en leien
Het buitenverblijf met een rieten dak is een woning op zich met een slaapkamer, badkamer, sauna met douche, fitness, keuken en een techniekruimte. Het bijgebouw ligt tegenover het uitnodigende zwembad. De villa heeft aan de voorzijde een prachtig rieten dak waar verticaal riet in is verwerkt tot ongeveer 30 centimeter boven het maaiveld. Daaronder zijn donkergrijze gevelstenen gebruikt, die voor een deel van de villa ook tot in de nok zijn verwerkt. De garagedeur is van fraké noir hout, net als de rechterkopgevel van de villa. Oorspronkelijk zou er zwart rabbathout gebruikt worden, maar op advies van Niels veranderde de opdrachtgever dit naar het fraké noirhout. De aluminium kozijnen lopen door in het dak. Vliesgevels liggen in het dak als kozijnen met daartussen veel koperwerk waar zwarte horizontale lamellen overheen liggen. Aan de achterzijde ligt geen riet maar leien op het dak. “Oorspronkelijk zou het dak aan deze zijde van aluminium velswerk worden gemaakt, maar op deze manier is het fraaier geworden en blijft het dak langer mooi onder invloed van het weer.” Niels besluit: “Het was zo’n gaaf project om te doen, dat we het er nog regelmatig over hebben. Het heeft er ook voor gezorgd dat we samen met onze collega’s steeds weer nieuwe villaprojecten hier mogen realiseren.”

Editor: Celine Jacobs

Datum: 06-03-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal