Penthouse | Loft Oisterwijk, the art of living

Waanzinnig penthouse-appartement | Karin van Dijk

 Enkele jaren geleden werd een voormalige sigarenfabriek omgetoverd tot een hoogwaardig appartementencomplex. Voor deze transformatie werd het schitterende pand, dat een monumentenstatus heeft, vakkundig herontwikkeld en opgedeeld in drie penthousewoningen plus een winkelruimte op de begane grond. The Art of Living mocht binnenkijken bij een van de prachtig gerenoveerde penthouse-appartementen, die zich kenmerkt door een bijzonder aansprekende, warme woonsfeer.

Kunst: Gallery van Dun. Zithoek: Piet Boon Collectie.

Keuken: CVT Keukens. Keukenapparatuur: Miele Nederland. Kookplaat/ afzuiging: Bora Kookveldafzuiging.

Meubilair: Meijs Wonen. Gordijnen: The Romo Group. Vloerkleed: Aventura Carpets. Zithoek (merk): Rolf Benz AG & Co. KG. Interieurdesigner: Karin van Dijk Interieur en Design. Lederen wandbekleding (haard): Alphenberg Leather.

 

Warme thuissfeer

Via projectleider William de Groot kwamen de bewoners in contact met binnenhuisarchitecte Karin van Dijk. De fijne klik leidde tot een mooie samenwerking, waarbij Karin voor de indeling en het interieur volledig de vrije hand kreeg. De gecreëerde warme sfeer is voelbaar vanaf het moment van binnentreden in de royale, intiem verlichte hal. Ze hebben ervoor gekozen om een lange zichtlijn te creëren, waardoor de diepte van de woning is benadrukt en alle vijf de ruimtes op mooie wijze met elkaar worden verbonden. In de hal mondt de zichtlijn uit in een kruis, wat een sterk lijnenspel oplevert. De ruimte is verrijkt met grote, donkerkleurige kastenwanden met mooie messing grepen. Twee met leer beklede schuifdeuren bieden toegang tot de leefkeuken en aangrenzende living.

Penthouse | Loft Oisterwijk, the art of living

Parketvloer: Pruysen Parket. Kroonluchter: Brand Van Egmond. Aannemer: Aannemersbedrijf Op ’t Hoog. Ontwerp installatie: MD Domotica Advies (MDDA). KNX domotica – & control4- besturingssysteem. Domotica aanlag: Aelivé. Domotica systeem: Gira. Deurbeslag: Intersteel.

 

Klassieke touc

Een opvallend element in het penthouse-appartement is de schitterende parketvloer van Pruysen Parket. Deze hoogwaardige eikenhouten vloer is met veel vakmanschap en precisie gelegd in Basketweave patroon en voorzien van een randafwerking bestaande uit een wengé bies met eiken band en staande friezen, wat een klassieke touch aan het geheel geeft. De vloer loopt als het ware als een rode draad door de luxueuze woning en harmoniseert prachtig met de authentieke kenmerken van het appartement.

Design radiatoren: Instamat Blade. Interieurbouw: RMR Interieurbouw.

Penthouse | Loft Oisterwijk, the art of living

Raambekleding (merk): JASNO. E-installatie: Hoppenbrouwers Techniek.

Design radiatoren: Instamat Blade. Kranen: Hansgrohe ICM BV – AXOR. Natuursteen: Lion Stone Natuursteen en Composiet.

Penthouse | Loft Oisterwijk, the art of living

Verlichting & lichtplan: L.A. Licht+. Uitvoering domotica (Control4) / geluid / tv schermen: Aelivé. Advies en ontwerp Domotica / elektra / beveiliging / Audio-TV: MD Domotica Advies (MDDA).

 

Sfeervol wonen

Achter de prachtige schuifdeuren bevindt zich een open leefkeuken met kookeiland en geïntegreerde bartafel. De riante keuken is voorzien van luxe inbouwapparauur, zoals een wijnkast en ijsblokjesmachine. Door de symmetrische opstelling, met aan weerszijden van de deuren een hoge, donkerkleurige kastenwand en het witte eiland, straalt de keuken een prettig gevoel van rust uit. Een ander opvallend element is de chique roomdivider, bekleed met buffelleer, waarmee de leefkeuken wordt gescheiden van de aangrenzende living. In het meubel is een doorkijkgashaard verwerkt, waardoor er in beide ruimtes van het behaaglijke vuurspel kan worden genoten.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr. 1 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer projecten zien van Karin van Dijk?