Waanzinnig penthouse met hotel chique interieur

Studio Chardee

Hun vrijstaande woning werd te groot, het vele onderhoud en het feit dat de kinderen al lang en breed uit huis zijn maakte dat het echtpaar toe was aan een gelijkvloerse droomplek. Dankzij de samenwerking met interieurstyliste Chardee Kroonen van Studio Chardee is het pas opgeleverde penthouse omgetoverd tot een hotel chique en warm thuis. Chardee heeft het echtpaar geholpen met zowel het ontwerp als de realisatie, kloppend tot in het kleinste detail.


Leefruimtes

Hotel chique, spa, The Art Of Living, Studio Chardee

Alle leveranciers van de leefruimtes

Interieurstyliste

Studio Chardee

Een exclusieve sfeer

Eén van de eerste vragen die Chardee het echtpaar stelde was hoe zij leven en bewegen. Al vrij snel werd daardoor duidelijk dat de keuken en de eettafel het centrale punt in huis moesten worden. Er is gekozen voor een donkere en ruim opgezette keuken. In combinatie met het lichte meubilair is er een fijn licht-donker contrast gecreëerd, welke versterkt wordt door de grote raampartijen. De oorspronkelijke tekeningen van het penthouse lieten een flinke berging in de woonkamer zien, wat niet overeenkwam met de wensen van het echtpaar. De tekeningen werden aangepast zodat zij nu kunnen genieten van een open ruimte, waarin alles met elkaar in verbinding staat.

De ramen zijn kamerhoog en de inbetweens zorgen voor een sfeervol diffuus licht. De lange wand achter de eettafel is bekleed met een statement behang met mineraal. Dankzij de bijzondere structuur en door de wisselende lichtinval, kan het behang een kleine glinstering geven. Dit geeft de woonkamer een glamour en hotel chique uitstraling. De cinewall met haard heeft een zachte wandbekleding van leer, welke prachtige kleurverschillen laat zien. Als tegenhanger voor de donkere keuken en de statement wandbekleding is er gekozen voor warme en zachte stoffen. Deze geven de ruimte een luxueuze uitstraling. De klassieke visgraadvloer is licht vergrijsd, wat de woonkamer extra cachet geeft.


Slaapvertrekken

Hotel chique, spa, The Art Of Living, Studio Chardee

“Luxe, warm en oogstrelend”

Heerlijke masterbedroom

In hoofdlijnen is het ontwerp van de woonkamer doorgetrokken in de masterbedroom. Deze is rustig en wederom hotel chique, dankzij het stijlvolle hoofdbord van het bed en het fraaie uitzicht en toegang tot het terras en de jacuzzi. De badkamer kreeg een rustige, donkere tegel en geborsteld stalen kranen. In de gehele woning is gekozen voor een akoestisch spanplafond. De lichtkoof in het zwevend plafond zorgt dat de ruimtes indirecte verlichting en een unieke sfeer krijgen. Doordat kleur- en materiaalgebruik consequent is toegepast in dit penthouse, is er sprake van eenheid. Een plek waar je echt tot rust kan komen en helemaal klaar is voor de toekomst.


Buitenruimte

Hotel chique, spa, The Art Of Living, Studio Chardee

Alle leveranciers van de buitenruimte

Overkapping

Vitrona
Hotel chique, spa, The Art Of Living, Studio Chardee

Heerlijk terras met uitzicht

Als er al enige twijfel bij de bewoners bestond over kleiner gaan wonen en het verhuizen naar een appartement, dan werd deze direct weggenomen door het heerlijke terras met het fenomenale uitzicht. “Wij zijn echt gevallen voor deze unieke plek, het vrije uitzicht en de mogelijkheid om ook buiten een heerlijke ruimte te creëren.” Het terras is dankzij de lamellen terrasoverkapping een verlengstuk van de woning geworden. Buiten zijn, wordt buiten leven. Naast heerlijk tafelen of loungen kunnen de bewoners genieten van een fijne buitenspa. De buitendouche en jacuzzi laten hen wegdromen en tot rust komen in de openlucht.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 08-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Aquine Loois

Fotografie: Jaro van Meerten