Waanzinnig penthouse met houten keuken

Guy de Vos

Open, licht, rijk en natuurlijk: zo laat de woonsfeer van dit penthouse, gelegen op de bovenste etage van een woontoren in het centrum van een Brabantse stad, zich in een notendop omschrijven. Om tot dit unieke resultaat te komen, voorzag de gepassioneerde interieurarchitect annex ontwerper Guy de Vos de 230 m2 aan woonoppervlakte van een nieuwe, passende indeling en aankleding. Hierdoor is een oase van rust en ruimtelijkheid ontstaan, waarbij het gebruik van diverse bijzondere materialen en vormen, het geheel een Oosters tintje geven.


Verdieping

Houten keuken, Guy de Vos, rust, The Art of Living

Rustige woonsfeer

Het interieur van het riante penthouse, dat geheel omkaderd is met glas, kenmerkt zich door een open opzet met lange zichtlijnen die de diverse ruimtes op een natuurlijke wijze met elkaar verbinden. De ­belangrijkste leeffuncties zoals de keuken en living zijn bewust aan de buitenzijde gelegen, waardoor de bewoners optimaal van het prachtige uitzicht kunnen genieten. Bijzonder is dat er in de gehele woning maar twee gestucte muren te vinden zijn. Verder spreken vooral rijke, natuurlijke materialen, die samen een warme, rustige woonsfeer creëren. De rust vertaalt zich ook in de andere luxueus aangeklede leefruimtes, het thuiskantoor en de slaapsuites. De warme gietvloer en het ingetogen kleurenpallet zorgen voor een fijne basis, waarbij het sublieme panoramische uitzicht onderdeel is geworden van de totale woonbeleving.


Leefkeuken

Houten keuken, Guy de Vos, rust, The Art of Living

Oosters gevoel

De grote leefkeuken is grotendeels vervaardigd uit bamboehout. Door de consistente toepassing van het materiaal en de krachtige, symmetrische opzet van het design, straalt de ruimte een prettige rust uit. Het Oosterse gevoel wordt verder tot leven gewekt door in het meterslange eiland een unieke sushibar te integreren. De bar kreeg geheel passend bij het concept, een lagere positie, waardoor je makkelijk in contact blijft met elkaar en ook vanuit het kookeiland optimaal kunt genieten van het spectaculaire uitzicht op de stad.

Editor: Media team

Datum: 10-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor Hardcoverboek 2022

Fotografie: Peter Baas