Waanzinnig tuindesign, Studio Redd, tuindesign

  • Studio Redd
  • Abcovenseweg 23a
  • 5051 PT Goirle

Waanzinnig tuindesign | Studio REDD

Strak, eigentijds en ruimtelijk, en tegelijkertijd warm, sfeervol en comfortabel. Zo laat deze schitterende nieuwbouwvilla, gelegen in een bosrijke omgeving, zich in het kort omschrijven. De bewoners, een jong gezin, hadden vooraf een duidelijk beeld van hun droomwoning. Station-D Architects vertaalde dat in een verbluffende architectuur, waarbij elke hoek een ander beeld van het bouwwerk oproept. Deze woning is extra indrukwekkend door haar zeer zorgvuldig aangelegde tuin. Vooral het bovenaanzicht laat zien dat hier echte vakmensen van Studio Redd voor tuindesign aan te pas zijn gekomen.

Landscape

De nieuwbouwvilla is omhuld door een wonderschone tuin met een grote diversiteit aan beplanting die ieder seizoen zorgt voor een mooie sfeer. Studio Redd bedacht een concept dat op prachtige wijze harmoniseert met de bosrijke omgeving. “Belangrijke inspiratie- bronnen waren de tuinen van Piet Oudolf en het heidegebied even verderop gelegen,” vertellen de bewoners. De tuin heeft een weelderig, natuurlijk karakter dankzij een uitgebreid beplantingsplan. Om de tuin is een groene zoom gelegen die het hele jaar door zorgt voor voldoende privacy. Lopend door de royale buitenruimte ontdek je mooi gevulde borders met siergrassen, die op verschillende plaatsen terugkomen en daardoor zorgen voor een rustige, serene basis in het tuindesign.

Zitkuil

In de tuin zijn diverse terrassen gecreëerd, waaronder een ruim terras grenzend aan de woning. Hierdoorheen staan grote groepen vaste planten die gezamenlijk opgaan in een kleurrijk en speels geheel. Daarnaast wilden de bewoners graag een zitkuil binnen het tuindesign, waardoor je letterlijk in het groen kunt zitten en de schoonheid van de tuin optimaal kunt beleven. De weelderigheid van de villatuin contrasteert heel mooi met de strakke architectuur, wat een adembenemend totaalplaatje oplevert.

Tuinarchitectuur

Studio REDD is een ontwerpstudio die zich specialiseert in het ontwerp en desgewenst turn-key realiseren van buitenruimtes. Het creëren van een omgeving waarin de opdrachtgever zich helemaal thuis voelt, vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt. In hun werk is de voorliefde voor Dutch Design duidelijk terug te zien: ieder ontwerp heeft een heldere opzet en belijning en symboliseert een ultieme balans tussen architectuur en landschap. Het tuinontwerp van dit project is hier een mooi voorbeeld van.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jurrit van der Waal + Erik van den Hurk

____

Studio Redd

____

Meer projecten zien van Studio REDD?