Loft, Delight of Living, the art of living

 • Badkamermeubel
  B Dutch BV
  Cuijk | www.bdutch.nl
 • Stalen deuren
  De Rooy Metaaldesign
  Veenendaal | www.derooysteeldoors.com
 • Meubilair
  Moroso via agentschap Burik & Burik BV
  Amsterdam | www.burikenburik.nl
 • Badkamer kranen van de Piet Boon by COCOON collectie
  www.bycocoon.com

Waanzinnige loft | Delight of Living

Enkele jaren geleden werd een iconisch bedrijfsgebouw, gelegen in het bruisende centrum van de stad Nijmegen, onder de naam Estel Residence getransformeerd tot een hoogwaardig complex met luxe appartementen. De imposante uitstraling van de architectuur, daterend uit de jaren ’70, bleef daarbij behouden en werd aangevuld met high-end en hedendaagse elementen. Interior designer Annette Bensdorp van Delight of Living ontfermde zich over het ontwerp en de realisatie van verschillende interieurs in het complex, waaronder het interieur van haar eigen woning; een voormalige vergaderzaal die is omgetoverd tot een fantastische loft met warm-eclectisch interieur.

Luxe eetkamertafels, model Side-to-Side: QLIV. Keukenapparatuur: Gaggenau.

Loft, Delight of Living, the art of living

Gashaard: Van Manen haarden en kachels.

Stalen deuren: De Rooy Metaaldesign. Taatsdeurscharnieren: FritsJurgens. Verlichting en wandlampen: Artdelight International.

 

Verborgen parel

De schitterende loftwoning van Annette is bereikbaar via een centrale entree en imposant trappenhuis, waardoor je op sfeervolle wijze kennismaakt met het complex en de bijzondere geschiedenis ervan. Achter de voordeur van de loft ligt een geheel eigen wereld verscholen, die zich laat omschrijven als ruimtelijk, warm en kleurrijk – als een verborgen parel. Om de ruimtelijkheid van het appartement te versterken, koos Annette ervoor om het interieurontwerp op te bouwen uit lange zichtlijnen. Op basis hiervan werden diverse muren gecreëerd.

Loft, Delight of Living, the art of living

Loft, Delight of Living, the art of living

Natuursteen: Grillo Natuursteen BV. Badkamermeubel: B Dutch BV. Badkamerkranen: Piet Boon by COCOON collectie.

 

Identiteit centraal

De woonkamer, leefkeuken en werkkamer zijn in één royale, warm aanvoelende ruimte samengebracht. Een van de grootste uitdagingen was om het voorheen volledig open geheel warmte te geven. Daarom heeft ze diverse hoeken gecreëerd, die zorgen voor knusheid en verbinding. De zithoek heeft ze bewust een centrale positie gegeven. De functies koken, eten en werken zijn hieromheen vormgegeven. Hierdoor is er een harmonieus samenspel ontstaan tussen deze functies

Luxe eetkamertafels, model Side-to-Side: QLIV.

Loft, Delight of Living, the art of living

Tijdloze elegantie

Direct achter het open woongedeelte is de master bedroom gelegen. Om de ruimte extra licht te maken, koos Annette ervoor om in de geplaatste muur openingen te creëren. De master bedroom heeft een heel eigen beleving, blijkt wanneer we de ruimte binnentreden. Annette speelt graag met kleuren en mooie materialen. Stoffen zijn bijvoorbeeld een passie van haar en dat zie je hier terug. De gordijnen hebben een rijke bewerking die doet denken aan parelmoer, wat heel mooi samengaat met het bijzondere vissenbehang en de hanglamp met schubbenstructuur.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor magazine nr.4
Fotografie: Jaro van Meerten 

_____
Wil je meer projecten zien van Delight of Living?