Waanzinnige metamorfose, metamorfose, Aerdenhout Villabouw en Bouwmanagement

Waanzinnige metamorfose | Aerdenhout Villabouw en Bouwmanagement

In een bosrijke omgeving staat een prachtige, spiksplinternieuwe villa verscholen in het groen. Een waar paradijsje. De locatie wordt gezien als één van de mooiste van de gemeente Bloemendaal. Voorheen stond er een klassiek landhuis met een ouderwets uiterlijk en donker interieur, waarin de laatste drie jaar weinig stappen zijn gezet. Niek Oortman van Aerdenhout Villabouw heeft de woning binnen vijf maanden middels een waanzinnige metamorfose weten om te toveren tot een paradijselijke villa.

Metamorfose, Aerdenhout, the art of living

Stalen binnendeuren: Davelaar Metaal. Gietvloer: Hans Suijkerbuijk Kunststofvloeren.

Deurbeslag: FORMANI. Houten vloer: Schuur Expert.

 

Van gedateerde woning naar moderne villa

In de afgelopen jaren schoten de droomvilla’s uit de grond: van strakke, moderne residenties tot jaren-30-woningen en Kempische landhuizen. Ze zijn stuk voor stuk uniek, maar hebben één ding gemeen: ze zijn gerealiseerd door Niek Oortman. Aerdenhout Villabouw en Bouwmanagement ontwerpt en realiseert in nauwe samenwerking met geselecteerde architecten, verschillende waardevaste bouwstijlen. Van klassiek tot modern. Een goed ontwerp heeft een mooi lijnenspel, is tijdloos en duurzaam; echte kwaliteit zit dan ook in de details.

Keukenfabrikant: Siematic Nederland BV. Natuursteen: Stone Visions.

Metamorfose, Aerdenhout, the art of living

E-installatie en verlichting: Technisch Buro Blankendaal.

Metamorfose, Aerdenhout, the art of living

Natuursteen: Stone Visions.

Schildersbedrijf: J.M.G. Schilderwerken. Behang: Home Made By_REE.

 

Kostenefficiënt bouwen

Met zijn talent, vakmanschap en gevoel voor schoonheid en perfectie tekende hij een zeer goed doordacht ontwerp en begeleidde de metamorfose. Al tijdens het ontwerpen denken ze goed na over de kwaliteit van de materialen, over bouwkundige en constructieve details en over de bouwkosten. Daardoor kunnen ze op voorhand goed aangeven wat de realistische bouwkosten zijn en op welke wijze kostenefficiënter kan worden gebouwd zonder aan kwaliteit in te boeten.
Metamorfose, Aerdenhout, the art of living

Makelaar: Makelaarskantoor Aerdenhout & Omstreken.

Villabouwer: Aerdenhout Villabouw en Bouwmanagement B.V.

 

Totaalmetamorfose

De woning is inmiddels volledig gerenoveerd, verfraaid en verduurzaamd. Niek houdt van balans, symmetrie en lange zichtlijnen en heeft deze volledig toegepast in het in- en exterieur. De wolfskap is verwijderd en aangepast met een rietgedekt zadeldak met diverse dakkapellen, ambachtelijk gemaakt van het beste riet uit de Weerribben. Vervolgens zijn de gevels gestuukt en de kozijnen verwijderd en aangepast. De grote ramen met mooie roedeverdeling en het ossenoograam dat de zijvleugel in de nok siert, zorgen voor volop daglicht en een optimale beleving met de tuin.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Ingrid Dercksen – Eye for Life geschreven voor magazine nr.5 2020
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer projecten zien van Aerdenhout Villabouw?