serre, Van van Ee, zonwering

  • Van van Ee
  • Boylestraat 56
  • 6718XM Ede

Waanzinnige serre | Van van Ee

Een serre heeft zo ontzettend veel voordelen, dat eigenlijk iedereen wel een serre wil bouwen. Allereerst krijg je middels een serre meer licht in huis, want het lichtinval maak je een stuk groter. Daarnaast wordt het ook warmer in huis, omdat de warmte van de zon door het glas sneller wordt geabsorbeerd. Maar het beste voordeel: ruimte! Een serre laat een huis een flink stuk ruimer lijken. Een naadloze overgang zoals deze in dit project van Van van Ee laat je huis 100% overlopen in de tuin. Dan rest je alleen nog een high-end interieurdesigner in de arm te nemen om de ruimte stijlvol aan te kleden.

Zee aan licht

De wens van de bewoners van deze villa midden in de bossen was duidelijk: meer woonruimte en meer daglicht. Door een luxe tuinkamer van maar liefst 7 x 7 meter te plaatsen creëerden ze een zee aan extra ruimte. De sfeervolle tuinkamer is volledig opgetrokken uit aluminium en glas. Hierdoor is een minimalistische constructie ontstaan vol daglicht. De sfeervolle verlichting zorgt ervoor dat er zelfs tot ’s avonds laat buiten genoten kan worden.

Optimale tuinbeleving

Het mooie aan deze serre is dat beide wanden aan de uiterste hoek volledig weggeschoven kunnen worden, zodat je de tuinkamer ook open kan zetten. De tuinbeleving is op deze manier eenvoudig te upgraden naar een ultieme beleving. De naadloze aansluiting is gerealiseerd middels een vloer die nagenoeg identiek is aan de vloer binnen. Daarnaast zorgt de kleur van de constructie, die van eenzelfde kleur is als het houtwerk van de villa, ervoor dat de aanbouw niet voelt als een aanbouw, maar als een onderdeel van de woning. Deze waanzinnige serre is helemaal af gemaakt door de zorgvuldige inrichting. De meubels, planten en het vloerkleed geven de serre echt die huiskamersfeer: knus, gezellig en intiem, maar dan wel op een zeer ruime oppervlakte.

serre, Van van Ee, zonwering

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Van van Ee

_____

_____

Meer projecten bekijken van Van van Ee?


Web editor: Media team     |

Datum: 21 | jul | 2020


Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media