tuin inspiratie, Knops Tuinproject, tuin, The Art of Living

  • Knops Tuindesign
  • Maidstone 40
  • 5026 SK Tilburg

Waanzinnige tuin vol tuininspiratie | Knops Tuindesign

De opdrachtgevers hadden een duidelijke wens voor deze tuin: géén standaardtuin. Zij lieten zich graag verrassen door het ontwerp en daarom is er in deze tuin geen gebrek aan eyecatchers. Deze verbouwde jaren ‘30 villa met glazen pui over de volledige breedte van de achterkant van de woning biedt perfect zicht op de speelse tuin. Door de betonvloer van binnen naar buiten door te trekken onder de overkapping, ontstaat er buiten een tweede living, compleet met gashaard. Knops Tuindesign heeft alles uit de kast getrokken om hier een waanzinnige tuin te realiseren met als thema ‘Garden of the galaxy’. Dit is een tuin vol tuininspiratie!

Diepe tuin

De lange lijnen in het tuinontwerp benadrukken de diepte van de tuin, zoals de imposante stadsmuur langs het zwembad. De muur is voorzien van ronde uitsparingen met beplanting voor een optimale groenbeleving en wandarmaturen in dezelfde vormtaal complimenteren het geheel. Het staptegelpad in het midden van de tuin biedt een ideale zichtas naar een spiegelvijver en tweede bijzondere muur met graffiti look kunstwerk. Het thema galaxy komt subtiel terug in de kleine verlichtingsarmaturen die sterren op de grond en in het water insinueren. In het groenrijke kader van de bestaande bomen zorgen paars- en blauwtinten in de beplanting voor dynamiek in dit geheel.

tuin inspiratie, Knops Tuindesign, tuin, The art of Living

Inrichting

Onder de bestaande, volwassen bomen en nieuwe meerstammige bomen, die de nodige privacy en geborgenheid bieden, bevinden zich meerdere loungeterrassen. Deze tuin biedt alles en is een plek om nooit weg te willen. Je kan vanaf het grote loungebed heerlijk het mooie zwembad in springen, om vervolgens bij te komen in de hangmat achterin. De eerste honger stil je met verse gerechten die je buiten klaarmaakt in je luxe buitenkeuken voorzien van alle gemakken. De combinatie van materialisatie, beplanting en smaakvolle verlichting resulteert in een sfeervolle tuin die zorgt voor veel tuininspiratie.

Architect woning: 2architecten

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Knops Tuindesign

____

____

Meer projecten van Knops Tuindesign bekijken?