Waanzinnige vakantievilla met duurzame kozijnen

Finstral

Eén villa – twee gezichten: een strikte precieze stijl richting de zee met geometrische, hoekige vormen – en een zachte, speelse architectuur en concaaf-convexe rondingen die aan zeilen doen denken. In het midden staat een cipresboom, die een mast voorstelt waaraan Odysseus zich volgens het epos zou hebben vastgebonden om zich tegen de sirenen te beschermen.Deze vakantievilla past esthetisch-harmonieus en praktisch-efficiënt in zijn natuurlijke omgeving. De schuifdeuren FIN-Slide en de kozijnwanden FIN-Vista van Finstralin combinatie met glas overdekkende kozijnen aan de buitenzijde, garanderen niet alleen een grandioos uitzicht, maar ook een maximale lichtinval.  

Villa, kozijnen, overdekkende kozijnen, Vakantievilla, Finstral, The Art of Living

Volop uitzicht 

Deze vakantievilla kent vele verassingen, maar de riante raampartijen zijn wel het eerste wat opvalt. Finstral begrijpt als geen ander dat ramen de toegang zijn tot buiten en de verbinding zoeken met buiten was nog nooit zo belangrijk in architectuur als nu. Het bergachtige gebied waarin deze villa zich schuilhoudt is fenomenaal. Logisch dat je daar volop zicht op wil. De kozijnoppervlakten aluminium en kunststof – beide in wit gesatineerde uitvoering – zijn onderhoudsarm en zijn bovendien bestand tegen zon, hitte, wind en regen. De hoge dichtheid van de kozijnprofielen en de kunststof in de kern zorgen altijd voor uitstekende isolatiewaarden en reduceren van het energieverbruik. Het is dus niet alleen een plaatje om te zien, maar ook zeker een waardevolle toevoeging als het gaat om duurzaamheid. Het is een epische vakantievilla met FIN-Slide, FIN-Vista en FIN-Window.  

Meer over Finstral

Finstral ontwikkelt en produceert kozijn-, deur- en serresystemen in 14 productiefaciliteiten. In talloze variaties, maar altijd met een kunststof kern. Zij doen alles zelf: van de ontwikkeling van de profielen tot de eigen productie en montage. En altijd combineren ze functie met esthetiek. Als één van de weinige kozijnfabrikanten heeft Finstral sinds 2019 een eigen aluminium coating faciliteit in de fabriek in Borgo Valsugana in Trentino. Hier kunnen dagelijks tot twaalf kilometer aan profielen gepoedercoat worden – energie-efficiënt en in de hoogste kwaliteit gecertificeerd volgens Qualicoat Seaside. Daarnaast hebben ze een geheel eigen houtbewerking voor de binnenzijde van het kozijn. Niet voor niets is Finstral de meest gecertificeerde kozijnfabrikant van Europa. Bezoek hen in de Finstral Studio Apeldoorn en stel jouw droomkozijn samen! 

Kozijnen, overdekkende kozijnen, Vakantievilla, Finstral, The Art of Living

Editor: Media team

Datum: 06-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Marlou Peters – Overkamp

Fotografie: Finstral