Waanzinnige villa met rieten dak en spectaculaire tuin 

Schellevis

Wanneer je je naar het buitengebied van Haaksbergen begeeft kun je een prachtige villa met een nog mooiere tuin tegen het lijf lopen. De villa kreeg een rieten dak maar behield zijn hedendaagse uitstraling door de unieke vormgeving. Om een samenhangend geheel te creëren werden de strakke lijnen van het exterieur doorgevoerd in het lijnenspel van de tuin. Het zorgt ervoor dat de woning op mooie wijze één wordt met de omgeving. Richard de Jong van Studio Nova was verantwoordelijk voor het prachtige tuinontwerp. Hij koos voor een onderhoudsvriendelijk design met de betontegels van Schellevis.  

Groen staat centraal 

Hoewel de tuin weldegelijk strakke bestrating kent, staat het groen centraal. Een gazon komt je tegemoet in de voortuin en vele planten sieren de achtertuin. Er werd niet alleen rekening gehouden met de uitstraling van de planten, maar ook met de bloeiperiode. Hierdoor is de prachtige tuin jaardoor een esthetisch genot. Ook gaat de beplanting mooi over in het rieten dak van de woning. Alles klopt dan ook tot in de kleinste details. Bovendien draagt de plantkeuze ook bij aan de biodiversiteit van de tuin, waardoor de bewoners vaak bezoek zullen krijgen van insecten en prachtige vogels.

Schellevis tegel 

Grote tegels doorkruisen het gazon en zorgen ervoor dat de entree bereikt kan worden. Deze Schellevis tegels worden vaak verwerkt in de ontwerpen van Richard. Dit komt doordat ze lang schoon blijven, niet verkleuren en doordat de bovenkant dezelfde structuur heeft als de kopse kant. Dit laatste zorgt ervoor dat de tegels er spectaculair uitzien wanneer ze boven de ondergrond uitkomen. De tegel is in verschillende formaten toegepast in de achtertuin. Door te kiezen voor de kleur grijs komt de beplanting nog meer tot zijn recht en gaat alle aandacht direct naar het groen uit. De uitstraling van de tegel is erg veelzijdig, waardoor het de perfecte afwerking bleek voor dit prachtige tuinontwerp.   

Editor: Media team

Datum: 14-06-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Schellevis