BVL gietvloeren, nadelen, gietvloeren

  • BVL Gietvloeren
  • Dahliastraat 10
  • 6658 XM Beneden-Leeuwen
  • Contact:
  • Tel.: 06-11382159
  • E-mail: aanvragen@bvlgietvloeren.nl

Waar moet ik rekening mee houden bij het plaatsen van een gietvloer?| BVL Gietvloeren

Als je een beetje de laatste ontwikkelingen volgt op het gebied van interieurdesign weet je dat de gietvloer meer en meer terrein aan het winnen is. Er is geen enkel project op vooraanstaande interieurplatforms waar geen industriële invloed in zit. Of het nu gaat om stalen kozijnen, eikenhouten draagconstructies of stoere betonvloeren; overal is wel een glimp op te vangen van deze nieuwe interieurstijl. We willen een rauwe, stoere look en juist die bouwmaterialen die normaliter weggewerkt worden, worden nu in het zicht gebracht. De gietvloer leent zich perfect voor het realiseren van deze stijl, of je dat nu opzichtig wil middels een betonlook of subtiel en strak met een effen witte vloer. Een terechte vraag na deze lofrede is of de gietvloer nadelen heeft. In deze blog gaan we die vraag voor je beantwoorden.

BVL gietvloeren, nadelen, gietvloeren

Omvangrijk proces

Eigenlijk heeft een gietvloer maar één nadeel en dat is dat de aanleg van de vloer een nogal omvangrijk proces beslaat. Daarnaast zijn er een aantal punten waar je op moet letten zowel vooraf als achteraf. Denk bijvoorbeeld aan het opstookprotocol. Om scheurtjes te voorkomen in de vloer is het belangrijk om de vloerverwarming langzaam op temperatuur te brengen, en vooral ook weer afkoelen. Verder moet de gehele woning schoon zijn bij de start van de werkzaamheden. Alles moet stofvrij en gezogen zijn. Ook is het belangrijk om te weten dat BVL Gietvloeren werkt van maandag tot maandag. In die tussentijd mogen er dan ook geen andere werkzaamheden in het huis plaatsvinden. Het liefst worden de plinten vooraf aan de werkzaamheden geplaatst. De plinten dienen dan aan de onderkant te zijn afgekit. Nadat de laatste beschermlaag op de vloer is aangebracht, raadt BVL Gietvloeren aan om 24 uur niet op de vloer te lopen. Na de 24 uur kan je voorzichtig op sokken over de vloer lopen.

BVL gietvloeren, nadelen, gietvloeren

Uithardingsproces gietvloer

Na het aanbrengen van de vloer staat je ook een lang uithardingsproces te wachten waarbij het ontzettend belangrijk is dat je hier niet roekeloos mee omgaat. Je mag de vloer namelijk een aantal dagen slechts minimaal belasten. Dus niet zoals met een houten vloer meteen de inboedel terugverhuizen. Nee, het wordt even een paar dagen afzien omdat je boven moet doorbrengen of beneden op een klapstoeltje. Oh, en tijdens de werkzaamheden kan geen enkele andere werkzaamheid uitgevoerd worden. Met die nadelen van een gietvloer valt het dus wel mee en naderhand heb je wel echt wat, namelijk een waanzinnige vloer met een exclusieve uitstraling en tijdloos karakter!

 

Tekst: Marlou Overkamp
Fotografie: BVL Gietvloeren

____


Web editor: Rob van Sambeeck     |

Datum: 31 | mei | 2021


Tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media