Waar moet je bij design meubels op letten?

In deze blog bespreken we alles waar jij op moet letten, bij het kopen van design meubels. Van dat gave retro design kastje tot die geweldige gekleurde vintage stoeltjes. Lees snel verder hoe jij in de toekomst nooit meer een miskoop doet, bij het kopen van design en vintage meubels.

Wat zijn design meubels?

Design meubels zijn meubels waarbij:
– extra aandacht is besteed aan het ontwerp
– gebruik is gemaakt van materialen van een hoge kwaliteit

Design meubels zijn met liefde en passie ontworpen door vakmensen en dit zie je aan alles. Van de vormen tot de details en de afwerking. Design meubels zijn er in allerlei stijlen, van een minimalistische vintage bijzettafel van glas tot een Jugendstil bank met tal van patronen. Omdat design meubels van zulke hoge kwaliteit zijn, is het niet erg om er iets meer geld aan uit te geven. Je zal er tenslotte ook veel langer plezier van hebben.


Drie tips voor het shoppen van design meubels

  1. Kies design meubels uit die passen bij de woonruimte
    Hoe mooi die enorme vintage bank ook is, als jij een beperkte woonruimte hebt is het wellicht niet de meest verstandige keuze. Pak het meetlint er dus alvast maar bij, zodat je zeker weet dat jouw nieuwe vondst ook daadwerkelijk tot zijn recht komt in jouw woning.

    Heb je dat ene geweldige meubelstuk al gevonden, maar twijfel je over het formaat? Pak dan kranten of tape om de omvang van jouw design meubel in de kamer te visualiseren. Vergeet bij een groot meubelstuk, zoals een bank of een boekenkast, niet om ook op te meten of het wel naar binnen kan. Of, ga na of je het meubel uit elkaar kan halen.
  2. Bepaal welke functies het design meubel moet vervullenBedenk van tevoren waar je naar op zoek bent en welke functies jouw design meubels moeten vervullen. Denk bijvoorbeeld aan een kast met veel opbergruimte, een chaise longues om heerlijk in te lezen of misschien wel dat ene statement piece om jouw kamer in één keer een grote dosis cachet te geven. Jouw nieuwe design meubel moet namelijk niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch in gebruik. Hou hierbij niet alleen rekening met je eigen wensen, maar ook met je leefsituatie. Dat vintage bar kastje met glazen deuren is bijvoorbeeld perfect voor jouw gin tonic collectie, maar een stuk minder geschikt voor het opbergen van speelgoed.
  3. Wel of geen kleur toevoegen met jouw nieuwe design meubel
    Kleur heeft een grote impact op de ruimte. Zo kunnen lichte meubels de ruimte groter laten lijken. Dit is dan ook een erg goede keuze voor bijvoorbeeld een kleine woonkamer of een donkere werkkamer. Donkere meubels kunnen daarentegen weer voor warmte zorgen, zoals het geven van sfeer aan een kille woonkamer.Kleuren hebben ook ieder een eigen gevoel dat ze uitstralen. Okergeel komt bijvoorbeeld heel zonnig en warm over, terwijl bordeauxrood een heel luxueuze en stijlvolle kleur is. Hou bij het uitkiezen van design meubels en accessoires rekening met het gevoel dat een bepaalde kleur bij jou oproept, evenals wat deze kleur doet voor de ruimte zelf.