Waar moet je op letten als je een nieuwe keuken koopt?

Is jouw keuken aan vervanging toe? Dan ben jij je mogelijk al enigszins aan het oriënteren. Waarschijnlijk kijk je hierbij eerst naar de uitstraling van een keuken. Begrijpelijk, want je kijkt er straks zelfs dagelijks tegenaan. Toch koop je een keuken niet alleen op basis van uitstraling. Nee, er zijn ook andere aandachtspunten. Om jou een handje te helpen, vertellen wij je hier waar je op moet letten als je een nieuwe keuken koopt.

Bepaal welke stijl bij jou past

Keukens zijn er tegenwoordig in verschillende stijlen. Wil jij het jezelf een stuk makkelijker maken? Bepaal dan eerst welke stijl bij jou past alvorens je begint aan de zoektocht naar een nieuwe keuken. Keukens worden grofweg ingedeeld in de stijlen landelijk, modern, design en industrieel. Baseer jouw keuze niet alleen op basis van je eigen voorkeur, maar kijk ook naar de rest van het huis. Er moet straks immers wel een samenhangend geheel ontstaan tussen de verschillende ruimtes.

Opstelling

Als je voor jezelf bepaald hebt wat de stijl van jouw nieuwe keuken moet worden, ben je er nog niet. Nee, want je moet ook nadenken over de opstelling. Vroeger kozen veel mensen voor een hoekkeuken. Deze opstelling is nog steeds populair, maar een kastenwand met (schier)eiland wordt ook steeds vaker gekozen. Welke opstelling het beste bij jouw keuken past hangt af van de afmetingen van de ruimte. Niet iedere keuken is immers geschikt voor een kastenwand met eiland. Weeg de verschillende opties daarom eerst goed tegen elkaar af en hak daarna pas de knoop door. 

Nieuwe keuken, The art of living, Roomed

Apparatuur

In iedere keuken komen tegenwoordig verschillende apparaten voor. Zo is er in iedere keuken een koelkast aanwezig. Veel mensen laten dit apparaat inbouwen, maar hier is niet altijd ruimte voor. Is er wel ruimte om jouw koelkast in te laten bouwen? Kies dan voor een inbouwkoelkast. Naast de koelkast beschikt vrijwel iedere keuken over een (inductie)kookplaat en een (combi)magnetron en/of oven. Daarnaast is de kans groot dat je ook een vaatwasser in jouw keuken wilt. Wordt het jou te duur? Bedenk je dan welke apparaten voor jou onmisbaar zijn in een nieuwe keuken.

Hoeveelheid opbergruimte

De gemiddelde Nederlander verzamelt door de jaren heen behoorlijk wat keukenspullen. Denk hierbij niet alleen aan borden, glaswerk en bestek, maar ook aan keukenapparatuur. Om jouw keuken netjes en opgeruimd te laten ogen, wil je dit ongetwijfeld opbergen. Kijk daarom ook naar de opbergruimte als je een nieuwe keuken koopt. Zo is het belangrijk dat er voldoende keukenkastjes zijn. Op deze manier kun je alle keukenspullen makkelijk opbergen in de kastjes. Vraag jezelf ook af welke kastjes je precies wilt. Vroeger hadden veel keukens bovenkastjes, maar tegenwoordig laten veel mensen deze kastjes achterwege. Besef je wel dat dit ten koste gaat van de opbergruimte.

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.