Waar vind je de goedkoopste tuinmeubelen?

Zijn de bestaande tuinmeubelen aan vervanging toe? Wil je een nieuwe stijl in je tuin introduceren? In dit artikel vertellen we je waar je de goedkoopste tuinmeubelen kunt vinden. Er zijn bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal van de meubels, de periode waarin je de meubels koopt, enzovoorts. Wist je dat het in sommige gevallen ook heel makkelijk is om zelf een tuinmeubel in elkaar te zetten? Denk bijvoorbeeld aan een bijzettafel, die je kunt maken met een of twee houten pallets en vier zwenkwielen. Op internet vind je complete instructies om een dergelijke tafel te maken!

Tuinmeubelen van verschillende materialen

Bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen kun je allereerst kijken naar het materiaal waarvan deze gemaakt zijn. Kies je bijvoorbeeld voor tuinmeubelen van hout, of ga je voor een model van kunststof? Houten tuinmeubelen passen qua uitstraling soms net iets beter bij een tuin, dan de modellen van kunststof. Andersom hebben kunststof tuinmeubelen veel minder onderhoud nodig. Het is voldoende om je tuinstoelen en bank eens in de zoveel dagen of weken af te nemen met een vochtige doek. Zo blijven ze mooi en gaan ze lang mee. In het geval van houten meubels is het noodzakelijk ze af en toe te schuren en opnieuw te verven. Doe je dit niet, dan loop je het risico op houtrot.

Doordat houten tuinmeubelen mogelijk eerder vervangen moeten worden, kan het relatief duur zijn om voor dit materiaal te kiezen. Kunststof gaan langer mee, waardoor je over de periode waarin je de meubelen gebruikt minder betaalt.

Koop je tuinmeubelen in de herfstperiode

Niet alleen het materiaal waarvan tuinmeubelen gemaakt worden is van invloed op de prijs hiervan. Ook de periode waarin meubels gekocht worden, bepaalt voor een deel hoeveel je hiervoor betaalt. Over het algemeen kun je goedkope tuinmeubelen het beste in de herfstperiode aanschaffen. Tuinwinkels vervangen hun assortiment op dat moment, waarbij ze geen ruimte hebben om alle overgebleven meubels op te slaan voor een volgende zomer. Ook voor de opslag moet immers betaald worden! Door de producten met korting aan te bieden voorkomen tuinwinkels deze kosten.

Voor consumenten biedt dit het voordeel, dat ze tuinmeubelen voor een scherpe prijs aan kunnen schaffen. Ook in de lente en de zomer wordt het interieur voor de tuin met korting aangeboden. Kijk hiervoor naar de outlet die binnen tuinwinkels aangeboden wordt.

Zet tuinmeubelen zelf in elkaar

Eerder beschreven we al, dat je tuinmeubelen soms zelf kunt maken. Zo bespaar je op de kosten hiervan! Niet alleen een salon- of bijzettafel zou je relatief eenvoudig zelf kunnen maken. Ook een bankje voor in de tuin hoeft niet altijd gekocht te worden. Schaf wat oud steigerhout aan, zaag de planken op maat en start met het bouwen van een leuk bankje voor op het terras of de veranda. Voor het bouwen van je eigen tuinmeubelen kun je op internet stappenplannen vinden. Door de stappen heel nauwkeurig op te volgen voorkom je dat meubels niet stevig genoeg zijn.

Wil je toch zekerheid hebben op een stevige en comfortabele tuinbank? Bestel de tuinmeubelen in dat geval heel eenvoudig online. Op internet vind je steeds meer goedkope tuinmeubels. Het voorkomt dat je altijd naar een fysieke tuinwinkel moet reizen voor een nieuwe bank of comfortabele stoelen.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.