Waarom is een schuifdeur het overwegen waard? 

Het kiezen van een mooie binnendeur wordt door de meeste mensen niet gezien als het belangrijkste tijdens het samenstellen van een interieur. Vaak gaat de aandacht uit naar prachtig meubilair, een vloer of wandbekleding. Dit is jammer omdat een stijlvolle binnendeur het totaalplaatje helemaal compleet maakt. Daarnaast moet je natuurlijk ook rekening houden met de praktische overwegingen van een bepaalt soort binnendeur. Daarom is een schuifdeur zeker het overwegen waard. Ze zien er niet alleen esthetisch hoogwaardig uit, maar zijn ook enorm functioneel. 

Voordelen van een schuifdeur

In tegenstelling tot andere binnendeuren kent de schuifdeur tal van voordelen. De deur hoeft bijvoorbeeld niet open te draaien en dat betekent dat je hier ontzettend veel ruimte mee bespaart. Dit type deur is dan ook de perfecte oplossing voor kleine en smalle ruimtes, zoals bijvoorbeeld een hal of misschien wel een kleine badkamer. Daarnaast kan deze deur ook een uitkomst bieden voor grote, open ruimtes. Ze zijn erg geschikt als roomdivider, zodat je de ruimte op stijlvolle manier kunt opdelen. Door de schuifdeur te vervaardigen in glas blijft de kamer alsnog erg ruimtelijk ogen. Ook hoeft de schuifdeur niet perse dienst te doen tot het afgrenzen van ruimtes, je kunt er ook wat creatiever mee omgaan en de deur gebruiken om spullen aan het zicht te ontdoen. Denk aan een televisie die aan de muur hangt en zo op een mooie wijze verborgen kan worden. Vrijwel ieder ontwerp en iedere stijl deur kan uitgevoerd worden als schuifdeur, zodat er altijd wel een schuifdeur is die past bij jouw interieur. 

Hoe werkt een schuifdeur?

Een schuifdeur hangt, in tegenstelling tot andere binnendeuren, doormiddel van een schuifsysteem boven de opening van de deur. Vaak is dit een rails waar de deur overheen glijdt. Vrijwel altijd wordt hierbij gebruik gemaakt van zogenaamde hangrollen. Daarnaast zijn er nog tal van mogelijkheden om de deur naar behoren te laten werken, denk aan; sluitvertrager, tussenrail of een ondergeleider. Deze elementen zijn te verkrijgen in allerlei verschillende soorten en maten, zodat er altijd wel een product is dat past bij wat jij voor ogen hebt. Om alles er helemaal netjes uit te laten zien kun je er ook nog voor kiezen om de deur helemaal netjes af te werken met bijvoorbeeld stoppers, eindstukken en afstandhouders. Maar ook mooi mooie kommen en grepen zorgen ervoor dat de deur er fenomenaal uit komt te zien. 

Sieraad van de schuifdeur 

Schitterend deurbeslag is dan ook het sieraad voor de schuifdeur. De deur krijgt hierdoor meteen een andere look en past daardoor op eenvoudige wijze bij de rest van de inrichting. Ook wanneer je deurbeslag uitkiest is het belangrijk dat je de praktische overwegingen meeneemt. In dit geval zouden dat het materiaal en de grip kunnen zijn. Ben je opzoek naar iets wat krasbestendig is? Dan is RVS misschien een goede optie. Denk ook na over hoe groot de grip moet zijn zodat je hem stevig kunt vastpakken en eenvoudig open kunt schuiven.