Waarom laminaat het overwegen waard is

Het is niet eenvoudig om een nieuwe vloer te kiezen, er is ten slotte zo ontzettend veel mogelijk. Denk aan een chique houten vloer, een mooie gietvloer of een exclusieve laminaatvloer. Alle vloeren hebben hun eigen voordelen, maar ook hun eigen specifieke nadelen. Er wordt daardoor steeds vaker gekozen voor een laminaatvloer. Dit heeft te maken met verschillende esthetische en praktische voordelen. We lichten deze schitterende vloer dan ook graag nog wat verder toe, want het is een parel die zomaar over het hoofd gezien kan worden.

Een sterke vloer

Het belangrijkste voordeel van een laminaatvloer is dat hij kleurvast en vochtbestendig is. Een houten vloer zou nog kunnen verkleuren na blootstelling aan de zon, maar bij laminaat is dit echter niet het geval. Daarnaast hoef je niet bang te zijn wanneer er vloeistoffen op geknoeid worden, een laminaatvloer neemt deze niet op. Er zijn zelfs laminaatvloeren ontwikkeld die geplaatst kunnen worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Het toont aan dat de vloeren bestand zijn tegen een stootje en daardoor voldoen ze ook op het gebied van duurzaamheid.

Oneindige mogelijkheden met laminaat

Laminaat is te verkrijgen in een grote verscheidenheid aan verschillende kleuren, texturen en stijlen. Hierdoor is er altijd wel een laminaatvloer te vinden die past bij jouw interieur of hetgeen dat jij voor ogen hebt. Bovendien kan iedere houtsoort perfect nagebootst worden, hij is haast niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Ook zou je kunnen kiezen voor laminaat met een beton-, natuursteen- of tegellook. Kortom, de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Het assortiment laminaat van Karwei is daar het perfecte voorbeeld van.

Eenvoudig te plaatsen

In vergelijking met andere vloeren is laminaat ontzettend eenvoudig (zelf) te plaatsen. Dit komt door het moderne kliksysteem waar veel laminaatvloeren over beschikken. Het zorgt ervoor dat alle planken als een puzzel in elkaar te leggen zijn, zonder dat je andere benodigdheden zoals lijm nodig hebt. Dit is ook handig als je na verloop van tijd liever een andere vloer hebt, laminaat is namelijk te demonteren. Bovendien kunnen versleten planken door het kliksysteem vervangen worden.

Onderhoud van laminaat

Tot slot zorgen de sterke eigenschappen van een laminaatvloer er ook voor dat het onderhoud weinig tijd vraagt. Enkel een keer stofzuigen en dweilen is genoeg om zijn esthetische waarde te behouden. Boenen, schuren of oliën is niet nodig. Daarnaast is het niet mogelijk voor vuil om de vloer in te trekken, zoals dat bij een tapijt bijvoorbeeld wel gebeurd. Laminaat is dan ook zeer hygiënisch en draagt daarmee bij aan een aangename leefomgeving.