Waarom plisségordijnen ideaal zijn voor de zomer én de winter

Raamdecoratie heb je in allerlei soorten en maten, maar plisségordijnen blijven een grote favoriet. Het aanbod van plisségordijnen is groot, waardoor deze het hele jaar door functioneel zijn. Ben je op zoek naar gordijnen voor in huis? In dit artikel leggen we je de voordelen van plisségordijnen uit, zodat de keuze misschien wat makkelijker wordt.

Plisségordijnen van enkele stof

Plisségordijnen heb je in allerlei soorten, waaronder van enkele stof. Deze gordijnen werken deels isolerend door het zilverachtige materiaal waaruit ze bestaan. Zo houden ze warmte binnen en kou buiten, en houden ze ook deels het geluid van buiten tegen. Echter, wanneer je zowel in de zomer als in de winter je woning goed wilt isoleren, dan is het slimmer om te gaan voor plisségordijnen van dubbele stof.

Plisségordijnen van dubbele stof

Plisségordijnen gemaakt van een dubbele stof lijken een honingraatstructuur te hebben. Deze structuur zorgt ervoor dat je woning extra wordt geïsoleerd. Dat komt doordat de dubbele stof een stilstaande lucht tussen de stoflagen creëert. Hierdoor zijn plisségordijnen perfect voor zowel in de zomer als in de winter: in de winter blijft de warme lucht binnen, terwijl in de zomer de warme lucht buiten blijft. Ga je plissegordijnen kopen, ga dan voor gordijnen met een dubbele stof. Zo woon je niet alleen comfortabeler, maar scheelt het ook in de energiekosten!

Andere opties bij plisségordijnen

Bij de aanschaf van plisségordijnen, kun je kiezen voor zijgeleiding. Hierbij worden de gordijnen ook aan de zijkant bevestigd, waardoor ze extra stevig hangen. Wanneer je het raam of een rooster open hebt staan, maar de gordijnen wel half dicht hebt, voorkomt zijgeleiding het klapperen van het gordijn. Wil je plisségordijnen voor op de slaapkamer? Dan kun je kiezen voor verduisterende plisségordijnen, welke het licht buiten houden. Sommige plisségordijnen hebben een top-down/bottom-up functie, waardoor het mogelijk is het gordijn vanaf zowel de onderkant als de bovenkant op te rollen. Zo kun je zelf de hoeveelheid licht bepalen die jouw woning binnenvalt.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.