Wanden


Artikelen

Meer over Wanden

Wanden, houten wanden, ramen en deurenVan één naar twee ruimtes

Opzoek naar een extra ruimte in huis, denk dan eens na over het plaatsen van een scheidingswand. Hiermee maak je van één ruimte twee ruimtes. Zo’n extra wand in huis kan wat gril en leeg ogen, maar hoe leuk is het om deze na plaatsing helemaal aan te kleden. Een gezellige sfeer in huis is superbelangrijk en fijn om te hebben. Dit zorgt namelijk voor een fijn gevoel in je eigen huis en helpt bij het doorkomen van de donkere winterdagen. Met de juiste aanpak kan je best gemakkelijk voor een gezellige sfeer zorgen in huis.

Een groot deel van de sfeer wordt bepaald door de wanden in huis. Grote wanden tonen vaak een sfeer van leegte. Dit zijn wel de perfecte plekken om je creativiteit helemaal op los te laten. Stijl je deze op de juiste manier dan creëer je een fijn thuis. Denk aan het ophangen van één of meerdere posters. De afdruk en de grootte ervan kan je helemaal zelf bepalen en het geeft je interieur zeker een boost. Op deze manier kleed je de kalen muur aan en brengt tegelijkertijd sfeer met zich mee. De mogelijkheden binnen posters zijn oneindig, kies er een die perfect aansluit en de uitstaling geeft waar jij naar opzoek bent.

Geef de wanden in huis een warme kleur. Dit kan verf zijn, maar ook behang bijvoorbeeld. Een gezellig en knus huis begint bij de fundering. Zorg er vervolgens voor dat accessoires en meubels bij de wand kleuren aansluiten om zo een geweldig interieur neer te zetten. Ook met licht, kaarsen, kussens, foto’s en haarden zijn onmisbaar wanneer je opzoek bent naar een gezellig en sfeervol interieur. Neem deze punten ook zeker mee om je optimaal thuis te voelen.

Heb jij nu zo’n saaie wand maar wil hem liever geen andere kleur geven en ook niks aan ophangen? Dan kan je er ook over nadenken om er een leuke kast voor te zetten. Kies bijvoorbeeld voor een open kast die je dan helemaal aan kan kleden met leuke accessoires, kaarsen en boeken.

Een wand kan als scheiding dienen voor twee ruimtes. Een scheidingswand kan op verschillende manieren en met verschillende materialen gemaakt worden. Zo zijn er houten wanden, gips wanden, wanden van gasbetonblokken en nog veel meer. Door het plaatsen van zo’n wand ontstaan er meerdere kleine ruimtes. Je kan dit bijvoorbeeld doen wanneer je een nieuwe kamer of een kantoorruimte wil. Een scheidingswand is gemakkelijk op te zetten en is erg licht van gewicht. Leidingen en elektrische aansluitingen kunnen makkelijk in de wand gevestigd worden.

Kleed niet alleen de wanden in huis aan voor een gezellig interieur, denk ook aan ramen en deuren. Geef deze ook een leuke uitstraling door ze bijvoorbeeld een kleur te geven. Er is toch niks fijner dan thuiskomen na een dag werken, je huis in de stappen en een warme, gezellige sfeer ervaren.