Wandpanelen voor een Japandi-interieur

WoodUpp

Het Scandinavische interieur is immens populair, maar er is nu ook een andere trend die zijn opmars maakt: Japandi. Deze interieurstijl is een fusie van het Japans minimalisme en de Scandinavische eenvoud.  Het is een verfijnde stijl die staat voor rust, harmonie en de functionaliteit van beide culturen omarmt. Om deze look te creëren is het belangrijk dat je natuurlijke materialen en elementen terug laat komen, maar dat je ook kiest voor een zacht kleurenpalet. Op deze manier realiseer je in een handomdraai een serene en rustige sfeer. Daarnaast draait het om een harmonieus samenspel tussen minimalisme en functionaliteit. Kies dan ook voor meubels met een minimalistisch ontwerp en decoratieve stukken in de vorm van wandpanelen.

Wanddecoratie, Japandi, Woodupp

Drie belangrijke tips  

De Japandi woonstijl staat dus voor minimalisme en rust. Maar hoe geef je jouw interieur een Japandi metamorfose? Het is belangrijk dat je dan rekening houdt met drie belangrijke punten. Allereerst is minimalistische harmonie vereist. Zoals al werd benoemd kun je dit doen door te kiezen voor meubelstukken met een minimalistisch design en strakke lijnen. Daarnaast mogen natuurlijke elementen ook absoluut niet ontbreken in een Japandi interieur. Denk aan het veelvuldige gebruik van hout, riet en plantaardige decoraties. Deze elementen bieden een rustgevende en organische sfeer. Daarnaast is een zacht en neutraal kleurenpalet ook belangrijk om een rustige en serene sfeer te creëren. Kleuren als wit, crème en beige helpen om een gevoel van gewicht en eenvoud in de ruimte te brengen.  

Wandpanelen van WoodUpp

Wandpanelen zijn een ware toevoeging aan ieder Japandi-interieur. Ze voegen een speels element toe, maar zorgen ervoor dat het geheel zijn minimalistische uitstraling blijft houden. Bovendien zijn ze te verkrijgen in natuurlijke houttinten en texturen, wat perfect aansluit bij de Japandi-esthetiek. Ook maakt dit het mogelijk om een boeiende visuele diepte te creëren. Het WoodUpp Akupanel is een voorbeeld van zo’n wandpaneel. Deze wandpanelen passen niet alleen qua esthetiek bij de Japandi-stijl, maar de zorgen ook voor een betere akoestiek en zijn duurzaam. Ze zullen jouw interieur hoe dan ook weten te verrijken.

De juiste keuzes maken

Twijfel je of het Akupanel wat voor jou is? Dan kun je gebruik maken van de online Visualizer-tool. Deze tool zorgt ervoor dat jij kunt visualiseren hoe de panelen eruit zouden zien in het interieur. Hierdoor kun je altijd de perfecte match vinden. Wanneer je aan de hand hiervan een kleur en textuur hebt gekozen, biedt WoodUpp ook nog de mogelijkheid om kleurstalen te bestellen. Zo kun je de panelen zien en voelen voordat je een keuze maakt. Meegaan met de trends was nog nooit zo eenvoudig. Voor meer informatie verwijzen we je dan ook graag door naar de website van WoodUpp.

Meer over WoodUpp 

WoodUpp is een bedrijf dat staat voor unieke, hoogwaardige Akupanelen. Deze panelen zien er niet alleen fantastisch uit, maar ze verbeteren ook de akoestiek van de ruimte. Hun producten beschikken over een hoogwaardige kwaliteit en weten esthetiek en functionaliteit op bijzondere wijze te combineren. Het zorgt ervoor dat de panelen erg geliefd zijn en al ontzettend vaak gebruikt werden om het interieur te verrijken. Bovendien zijn de panelen van WoodUpp gemaakt van natuurlijke materialen. Het bedrijf wil met hun prachtige, milieuvriendelijke panelen, bijdragen aan een mooi maar tevens gezond binnenklimaat. 

Ontdek de mogelijkheden 

Ben je geïntegreerd door deze schitterende houten wandpanelen of ben jij groot fan van de Japandi interieurstijl? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met WoodUpp. Bij hen kun je met al jouw vragen terecht en zij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Op deze manier wordt jouw eigen Japandi interieur binnen de kortste keren werkelijkheid.  

Editor: Celine Jacobs

Datum: 04-09-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: WoodUpp